Şırnak’ta operasyonlar iki mahallede yoğunlaştı

Şırnak’ta operasyonlar iki mahallede yoğunlaştı
Sokağa çıkma yasağının 57’nci gününde devam ettiği Şırnak’ta, PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

 Kentteki operasyonlar 2 mahallede yoğunlaştırılırken, güvenlik güçleri tarafından PKK’lilere sık sık teslim olmaları yönünde anons yapılıyor.

  Şırnak’ta PKK’lilerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu” sürüyor. Kentin yüzde 85’inin PKK’lilerden temizlendiği söylenirken,  operasyon 2 mahallede yoğunlaştırıldı. Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde dar bir alana sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan PKK’lilere sık sık teslim olmaları yönünde anons yapıldı. Bölgede güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında zaman zaman sıcak temas da sağlandı.

  Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde ise bomba arama çalışmaları sürüyor. Barikatların büyük bölümünü kaldırırken, çukurların ise kapatıldığı mahallelerde, tuzaklı patlayıcılar birer birer imha ediliyor. (İHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.