SIRRI AYRINTILARDA GİZLİ BAŞARI

SIRRI AYRINTILARDA GİZLİ BAŞARI
Çermikspor’la eşit puana sahip olan Ergani G.Birliği,rakibinin lig içinde hükmen yenilgi alması nedeniyle Süper Amatör Lig’e çıktı. Çermikspor,hükmen yenilginin bedelini lig çıkamayarak ödedi.

 

 

 

Saffet AZBAY

Uzun yıllar unutulmaz

Diyarbakır 1.Amatör Futbol Ligi’nde uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. Ergani Gençlerbirliği,aynı puana sahip olduğu Çermikspor’un lig içinde hükmen yenilgi alması nedeniyle kural gereği Süper Amatör Ligi’ne yükselen ikinci takım oldu.

Play-Off Grubu’nda mücadele eden iki takım,Ergani İlçe Stadı’nda kader maçına çıktı. Ergani Gençlerbirliği,Çermikspor’u 1-0 yenerek puanını 19’a çıkardı,Çermik ekibi de 19 puanda kaldı.

 

Averaj eşit olunca

İki takım arasında Çermik’te oynanan maçı Çermikspor 1-0 kazandığı için puan eşitliğinde ilk madde olan ikili averaj devre dışı kaldı. Bu durumda lig yönetmenliğinin puan eşitliği halinde uygulanacağı belirtilen hükmen yenilgi maddesi devreye girdi. Sezon içinde hükmen yenilgisi olan Çermikspor,bir üst lige dramatik şekilde çıkamazken,Ergani ekibi hedefe ulaşmanın sevincini yaşadı.

 

‘Başarının mimamrı kaymakam’

2 yıl önce kurulan Ergani Gençlerbirliği, 2 yıl içinde iki lig çıkma başarısını gösterirken,teknik sorumlu Mehmet Kanat,başarıda en büyük payın futbolcular ve kulübe maddi destek veren Kaymakam Erdin. Yılmaz’a ait olduğunu söyledi. Kanat,”Kulübümüzün kurucusu olan kaymakam bey her zaman yanımızda oldu. Transfer yapmadan kendi yetiştirdiğimiz futbolcularla iki yılda iki lig atladık. Gelecek vaat eden futbolcularımız var. Ergani futboluna yapacağımız çok hizmetler var. Geleceğe umutla bakıyoruz. Bu başarımızı kaymakam Erdinç Yılmaz,kulüp başkanımız Ekrem Senvar ve Ergani halkına armağan ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.