Sırrı Sakık Muş'ta halkla buluştu

Sırrı Sakık Muş'ta halkla buluştu
BDP Muş Milletvekili ve Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu "demokratik çözüm süreci"ne değinerek, "Sayın Öcalan'ın elini güçlendirmek için sandıklardan güçlü çıkmalıyız" dedi.

Muş - BDP Muş Milletvekili ve BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık, Muş İl Örgütü binasında halkla bir araya geldi. Toplantıya BDP'li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Saygı duruşunun ardından BDP Muş İl Başkanı Naif Erol, kısa bir konuşma yaptı. Sakık ise Rojava devrimini selamlayarak, "Rojava'daki Kürtler direnişleriyle dünyaya mesaj gönderdiler ve tarih yazdılar" dedi. Sakık, "Sayın Öcalan'ın elini güçlendirmek için sandıklardan güçlü çıkmalıyız" dedi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Kürt halkı için çok önemli olduğunun altını çizen Sakık, "Sayın Başkan 21 Mart Diyarbakır Newrozu'nda, demokratik zeminde hayat bulacağız diyerek, Kürtlere ve devlete çağrıda bulundu. 30 yıllık siyasi mücadele gereken cevabı verdi, biz bundan sonra demokratik zeminde kendimizi ifade edeceğiz. Söylediği günden bu güne kadar şükürler olsun kan yok, gözyaşı yok, hastanelerde, morg kapılarında ve dağların eteklerinde çocuklarımızın cenazelerini aramakla meşgul değiliz. Barışa ne kadar katkı sunabilme çabası içerisindeyiz" diye konuştu.
'Ağrı halkına teşekkür ediyorum'

Ağrı'dan belediye başkan adayı oluşuna ilişkin konuşan Sakık, Muş'un kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek, Ağrı halkının kendilerini sahiplendiklerini ve bu yüzden Ağrı halkına teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

sakik-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.