Siverek'te STK'lar Sur için dua etti

Siverek'te STK'lar Sur için dua etti
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek-Sur Dayanışma Platformu öncülüğünde sabah namazında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, bölgede yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini istedi.

 

  Siverek ilçesinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Siverek-Sur Dayanışma Platformu üyeleri, sabah namazında bir araya gelerek bölgede yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini istedi. Siverek Ulu Camii’nde topluca kılınan namazın ardında cami avlusunda platform üyelerine çorba dağıtıldı. Platform adına duayı Kasım Bakudan yaptı. Ellerini semaya açan platform üyeleri, yaşanan ölümlerin sona ermesi için dua etti. Hacı Baylan adlı vatandaş, duyarlılıklarından dolayı tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, “Camiye Allah rızası için namaza geldik. Sur ve bölgemizde yaşanan olaylar için duaya geldik” dedi.

  Siverek Özgür-Der üyesi Cemil Yeşildağ ise, “Bugün toplanma sebebimiz İslam ümmetinin içinde bulunduğu olumsuz koşulları, zilleti, dileti bir uyanışa sebep olmasıyla alakalı farklı düşünen bütün Müslümanları bir araya getirerek, ümmetin içinde bulunduğu olumsuz şartlara karşı Rabbimizin tekrar bizi tevhit altında birleştirmesiyle alakalı bir dua buluşması gerçekleştirdik” diye konuştu.

  Siverek Hayrat-Der'den Mustafa Karadağlı, “Bugün Siverek İslami STK'lar olarak Allah rızası için toplandık. Çok güzel bir birlik beraberlik sağlandı. Memleketimizin her tarafında böyle güzel etkinlikler yapılıyor. Allah razı olsun hepsinden. Sur'daki Müslüman kardeşlerimiz zor durumda, sıkıntı durumunda, sıkıntılı. Onlar için duaya durduk. Allah inşallah kabul eder” dedi.

  Siverek İkra-Der Başkanı Abdulgafur Karaca ise, duyarlılıklarından dolayı tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, “Müslümanların birlik içinde mazlum halka yardım etmesi gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

  Siverek Yardımlaşma Derneği (Siyar-Der) adına konuşma yapan Kasın Bakudan da, “Sabah namazındaki buluşmamızın temel nedeni şuanda Türkiye'de yaşanan gerginliğin bitmesi için yaptığımız duadır. Diyarbakır'da Sur ilçesinde özellikle insanların ölmesi, olayların bitmesi amacıyla dua ettik” dedi.(İha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.