SİVİLCE OLUŞUMUNU TETİKLEYEN 5 GIDA

SİVİLCE OLUŞUMUNU TETİKLEYEN 5 GIDA
 Özel Haber
Sivilce, ciltte bulunan yağ bezlerinin tıkanması ve iltihaplanmasıyla oluşan bir cilt problemidir. Sivilce oluşumunda genetik faktörler, hormonal değişiklikler, stres ve beslenme etkili olabilir.

TİGRİS HABER - Araştırmalara göre, sivilce oluşumunu tetikleyebilecek bazı gıdalar:

  1. Yüksek glisemik indeksli gıdalar:Yüksek glisemik indeksli gıdalar( Karbonhidratı yüksek), kan şekerini hızla yükseltirler. Bu da, insülin hormonunun salgılanmasını artırarak yağ üretimini tetikleyebilir. Yüksek glisemik indeksli gıdalara örnek olarak beyaz ekmek, şekerli içecekler, patates, pirinç ve makarna gibi besinler verilebilir.
  2. Süt ve süt ürünleri: Süt ve süt ürünleri, sivilce oluşumunu tetikleyebilecek bazı hormonlar içerir. Bu hormonlar, yağ üretimini artırarak sivilce oluşumuna neden olurlar. Süt, yoğurt, peynir ve krema gibi besinler… Süt ve süt ürünlerinin az yağlı veya yağsız olanı tercih edilebilir.
  3. İşlenmiş gıdalar: İşlenmiş gıdalar, genellikle yüksek glisemik indeksli gıdalardır. Ayrıca, bu gıdalar trans yağlar, doymuş yağlar ve sodyum gibi sivilce oluşumunu tetikleyebilecek diğer maddeler içerebilir.Hazır çorbalar, soslar, cipsler, atıştırmalıklar ve fast food gibi besinler bu gıdalardan bazılar..
  4. Yağlı ve kızartılmış gıdalar: Yağlı ve kızartılmış gıdalar, cilt gözeneklerini tıkayabilir ve sivilce oluşumuna yol açar. Bu gıdalar, ayrıca, iltihaplanmayı artırarak sivilce oluşumunu daha da kötüleştirebilir.Kızarmış tavuk, patates kızartması, hamburger, pizza ve dondurma gibi besinler bu gıdalara örnek verilebilir.
  5. Kafein: Kafein, insülin hormonunun salgılanmasını artırarak yağ üretimini tetikleyebilir. Ayrıca, kafein, ciltteki kan akışını artırarak sivilce oluşumunu artırabilir.

Sivilce problemi yaşayan kişilerin, bu gıdalardan uzak durması veya tüketimini sınırlaması sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, sivilce oluşumunda rol oynayan diğer faktörler de olabileceğinden, beslenme düzeninde değişiklik yapmak tek başına yeterli olmadığında bir dermatologdan yardım almak faydalı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.