Sivilleri katleden çeteler Türkiye'de konaklamış

Sivilleri katleden çeteler Türkiye'de konaklamış
Kobanê'de sivilleri hedef alan ve yüzlerce kişiyi katleden DAİŞ çetelerinin YPG tarafından öldürülen üyelerinin üzerinden çıkan ve Akçakale kaymakamlığı tarafından düzenlenen kimlik, çetelerin Türkiye ile bağlantılarını bir kez daha ortaya koydu.

Kobanê'de bombalı saldırı ve sızma girişimi ile gerçekleştirdiği katliamda 200'ü aşkın sivili katleden DAİŞ çetelerinin üzerinden Türkiye ile bağlantılarını belgeleyen yeni bir kanıt daha ortaya çıktı. ANF'nin haberine göre, YPG güçleri tarafından öldürülen bir çetenin üzerinden Urfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisi kimliği çıktı. Tel Abyad doğumlu Ahmed Hesen adlı bir çetenin üzerinden çıkan ve Akçakale kaymakamlığı tarafından düzenlenen kimlik, çete üyesinin Türkiye tarafından kurulan ve Süleyman Şah Konaklama Tesisi olarak adlandırılan bir kampta kaldığını belgeledi. 


YPG, Tel Ebyad'ı ele geçirdikten sonra yüzlerce çetenin Türkiye tarafına geçtiğini iddia edilmişti. Çetelerden ele geçirilen belgeler Kobanê'deki katliam girişiminde Türkiye'den gelenlerin parmağı olduğu şüphesini güçlendirdi. İnternette DAİŞ yanlıları tarafından yayınlanan ve Kobanê katliamını gerçekleştirenlere ait olduğu iddia edilen görüntülerde de çetelerin Türkçe konuşmaları dikkat çekmişti.(diha)

Ahmed Hesen adlı çete üyesinin üzerinden çıkan kimlikte yer alan bilgiler şöyle:

Sicil no: 0251614141715
Adı: Ahmed
Soyadı: Hesen
Baba adı: Muhamed,
Ana adı: Foze
Doğum tarihi: 01.01.1992,
Doğun yeri: Telebyad

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.