“Siyasal İslam'a karşı örgütleneceğiz”

“Siyasal İslam'a karşı örgütleneceğiz”
Sivil toplum örgütleri ve din âlimleri öncülüğünde Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan 'Demokratik İslam Konferansı'na katılacak olan gençler, siyasal İslam’a karşı örgütleneceklerini söyledi.

DİYARBAKIR - PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın önerisi üzerine sivil toplum örgütleri, din alimleri ve aydınlar tarafından yapılması planlanan Demokratik İslam Konferansı'na her kesimden katılım olacak. Gençlerde bu konferansa katılarak, merak ettiği konularda yürütülen tartışma ve görüşlerden sorularına cevap aramayı planlıyor. Konferansın katılımcılarından Demokratik İnançlar Derneği (DİD) üyesi Bünyamin Yılmaz, gerçek İslam'ı anlamak için çaba harcamak gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Konferansta, dini kullanarak İslam adı altında kirli politikalar izleyen bir takım siyasi partilerin bu yöntemle ne amaçladıkları kapsamlıca tartışılacak" dedi.

Amaçlarının özellikle bölgede yaşayan yurttaşlara gerçek anlamda yaşanılacak dinin sömürü düzeni üzerine kurulu olmadığını göstermek olduğunu söyleyen Yılmaz, bunun için etraflıca tartışma yürüteceklerini belirtti. Düzen partilerinin kendine göre oluşturdukları İslam anlayışı yüzünden Rojava'da binlerce insanın katledildiğine dikkat çeken Yılmaz, "Allah için insanları öldürdüklerini söylüyorlar. Hâlbuki Allah yeryüzünde hiçbir insanın burnunun bile kanamasını istemez. İşte biz bu şekilde bölgede amaçsızca örgütlenen zihniyetin karşıtı olmak için örgütleneceğiz" diye konuştu.

Gerçekleştirilmesi planlanan İslam Konferansı'nın önümüzdeki haftalarda olabileceğini fakat tarih konusunda tartışmaların hala sürdüğünü söyleyen Yılmaz, Kürt gençleri olarak İslam konferansına DİD bünyesinde güçlü bir katılım sağlanacağını söyledi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.