NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Siyasetçi ne zaman dinlenir?

Siyasetçi ne zaman dinlenir?

Siyasetçi 30-40’lı yaşlarda dinlenmeye çekilir mi?

Selahattin Demirtaş, Al Jazeera Türk’ten Abdülkadir Konuksever’le yaptığı söyleşide yüzde yüz ‘dinleneceğim’ demese de, siyasete açık bir kapı bıraksa da, niyetinde öyle bir gerçek var gibi.

 

Demirtaş ne yapar?

Bir dönem aramı verecek?

Dinlenecek mi?

Seçilmeden siyaset yollarını mı dener?

 

Bu soruların cevabı, hem BDP-HDP tabanında hem de Türkiye genelinde siyasetle yakından ilgilenen kamuoyunda merak ediliyor. Sanırım bu soruların cevabını HDP ve BDP’nin önümüzdeki ay yapılacak olan genel kurulundan sonra alacağız.

 

Öngörüm, kamuoyunun talebi, genel kabul gören siyasetçi profili nedeniyle Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki dönemde de siyasete kaldığı yerden devam edeceği yönünde. Öngörümün ötesinde, şahsi dileğim, talebim Selahattin Demirtaş’ın siyasete devam etmesinden yanadır.

 

Bazı siyasetçiler için zorunlu dinlenme, mecburiyetten siyaseti bırakma gibi durumlar söz konusu olabilir, ancak Demirtaş gibi genç siyasetçiler için zorunlu devamlar söz konusu olabilir. O nedenle henüz dinlenme zamanı değil.

**

Selahattin Demirtaş’ın siyasete devamı ile ilgili niyetimizi ortaya koyarken, BDP Milletvekillerinin, teşkilatlarının, tabanının bu yoldaki mücadelesi, kararlılığı, muhalefetini gözden kaçırıyoruz anlamına gelmesin. Demirtaş’ı siyasi hareket içinde olgunlaştıran, geliştiren, dik ve kararlı duruşuna zemin hazırlayan, elbette ki bu düzeyde varlığını ortaya koyan tabandır.

**

Bu söylediklerimizin ışığında HDP-BDP yapılanmasının yeni süreçteki varlığının gideceği noktaya da bakmakta yarar var. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sonrasında bu durumu biraz daha net görebiliriz. CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden de başarısız çıkması halinde Türkiye’de yeniden bir yapılanmanın önü mutlaka açılacaktır. Özellikle CHP açısından zor bir dönemin başlangıcı olabilir. Başarısızlık devam ettikçe, iktidara yürümenin önü tıkandıkça, bu tıkanmanın önünü açmak üzere CHP yeni bir politika geliştirmedikçe, Sosyal demokrat, sol, sosyalist kesimler gelecekle ilgili hazırlıklarını yapmak zorunda kalacak, yeni ittifaklar gündeme gelecektir. HDP, bu nedenlerden dolayı bu ittifakların adresi olabilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR