'Siz de dar pantolon giymeyin' diyen müdür görevden alındı

'Siz de dar pantolon giymeyin' diyen müdür görevden alındı
Bahçeşehir'deki bir lisede görevli temizlik görevlisinin kız öğrencileri taciz ettiği iddiaları üzerine, veli ve öğrenciler okul önünde eylem yaptı.

Tacize uğrayan öğrencilere 'Siz de o kadar dar pantolon giymeyin' dediği iddia edilen okul müdürü ve temizlik işçisinin görevden alındığı ve haklarında soruşturma açıldığı belirtildi.

Bahçeşehir'de bulunan bir lisede iddiaya göre bu yıl göreve başlayan temizlik görevlisi, iki kız öğrenciye okul koridorunda cinsel tacizde bulundu. Yaşadıkları olayı aileleriyle paylaşan öğrenciler, temizlik işçisini okul müdürüne şikayet etti.

İddiaya göre, taciz olayını kabul eden temizlik görevlisi okul müdürüne verdiği savunmasında, "Kız öğrenciler çok dar giyiniyor" dedi. Okul müdürünün de öğrencilere, "Siz de o kadar dar pantolon giymeyin" dediği iddia edildi.

Müdür ve temizlik işçisi, okul önünde öğrenciler tarafından protesto edilirken, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürü ve temizlik görevlisi hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Velilerin de katıldığı protestoda tacize karşı sloganlar atıldı. 11'inci sınıfa giden bir öğrenci, temizlik işçisinin uzun zamandır göz tacizinde bulunduğunu, müdüre şikâyet ettiklerini, ancak temizlik görevlisinin işten çıkarılmadığını söyledi.

Okul önünde toplanan öğrenci ve velilerin protesto gösterisine sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, olayın yakın takipçisi oldukları belirterek, "Şu an için müdür ve ilgili hizmetli görevden alındı. Tacizi gerçekleştiren hizmetli hakkında gözaltı için soruşturma açıldığı söylendi. Bu konuyu da takip edeceğiz" dedi.

Ellerinde "Üstüne örtme yargıla hesap sor", "İstismara karşı birlik ol", "Susma haykır istismara hayır", "Okul bizim yuvamız güvende olmayılız" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, bir süre slogan attıktan sonra eğitime devam etmek üzere sınıflarına girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.