"Siz, Louis Vuitton Müslümanlarısınız"

"Siz, Louis Vuitton Müslümanlarısınız"
"siz güneşi afili otomobilinizin koltuğunda unutmuş, siz güneşi pahalı markaların amblemlerinde unutmuş, siz güneşi lüks mağazaların girişinde unutmuş Louis Vuitton Müslümanlarısınız."

Tigris Haber- Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 'falling star' akımına katılan başörtülü kadınları eleştirdi. Hakan, şair Necip Fazıl Kısakürek'ten alıntılar yaptığı yazısında "Siz, Louis Vuitton Müslümanlarısınız" ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan,"Necip Fazıl yaşasaydı bunlara ne derdi?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği şöyle bir ortamda pahalı markaları gözümüze sokan, lüks otomobilleriyle hava atan, tüketim çılgınlığının nesnesi haline gelen, dertsiz, kasavetsiz bir imaj çizen. ve 'kayan yıldız' akımına omuz veren şu başörtülü kardeşlerimiz, herkesin olduğu gibi benim de fena halde dikkatimi çekti, çekiyor" dedi.
"Bugünkü iktidara ideolojik olarak yol göstericilik yapan Necip Fazıl'ın yıllar önce kaleme aldığı 'Gençliğe Hitabe' adlı bir metin vardır. O metinde Necip Fazıl, aynen şöyle der: 'Siz güneşi ceketinizin astarı içinde kaybetmiş marka Müslümanlarısınız'." aktarımında bulunan Hakan, şöyle devam etti:

"Necip Fazıl yaşasaydı o metni azıcık günceller ve bu başörtülü hanımlara aynen şöyle seslenirdi; siz güneşi afili otomobilinizin koltuğunda unutmuş, siz güneşi pahalı markaların amblemlerinde unutmuş, siz güneşi lüks mağazaların girişinde unutmuş Louis Vuitton Müslümanlarısınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.