Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak gıda ve içecekler

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak gıda ve içecekler
Kışın bu soğuk günlerinde içinizi ısıtacak gıda ve içeceklere ihtiyacınız varsa bu haber tam da size göre...

 

Tahmin ettiğiniz yiyecekler kadar sizi şaşırtacak olanlar da var listede. Kırmızı pul biber, dondurma, yulaf ezmesi, sıcak çikolata, tarçın, ve zencefil sıcak hissetmemize yardımcı oluyor. Ayrıca Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber'den evde hazırlanabilecek boza, sahlep ve bitki çayına farklı bir alternatif olarak verdiği "Sıcak zerdaçal çayı" tarifini de kolayca hazırlayabilirsiniz. Kalorisi düşük olan bu kış içeceğiyle lezzetin tadına sağlıkla varın.

Kırmızı pul biber: İçerdiği kapsaisin pigmenti sayesinde sinir hücrelerini uyararak ısınmamızı ve sıcak hissetmemizi sağlayan kırmızı pul biber; salatalara ve çorbalara eklenebileceği gibi eğer patlamış mısır yapacaksanız değişik bir aroma için tercih edebileceğiniz bir seçenek.

Dondurma: Yapısında yağ, protein ve karbonhidratı yüksek oranda bulunduran gıdalar ilk tüketildikleri anda serinlik hissi verseler de, sindirim süreci başladığı andan itibaren vücut ısısının yükselmesini sağlar. Çünkü sindirim için gerekli enerji üretilirken vücut ısısı da artar.

Yulaf ezmesi: Kompleks karbonhidrat adını verdiğimiz zor sindirilen karbonhidrat içeren yulaf, karabuğday, tam tahıllı makarna gibi vücutta daha uzun süre işlem gördüğü için beyaz şeker ve beyaz un içeren gıdalar göre daha uzun süre vücut ısımızı korumamıza yardımcı olurlar.

Sıcak çikolata: Soğuk havalarda hepimizin aradığı bir klasik olan sıcak çikolatayla ilgili Immunology isimli bilimsel dergide yayınlanan bir habere göre, sıcak çikolata ve kakao ürünleri tüketenlerin kırmızı hücreleri toksinlere karşı daha dayanıklı oluyor.

Tarçın ve benzeri baharatlar: Tarçın, zerdeçal, kimyon gibi pek çok baharatın içerdikleri öğeler sayesinde vücut sıcaklığını artırdıkları biliniyor. Bu soğuk günlerde tarçınlı bir çay, kimyonlu bir çorba ve zerdeçallı fırında patates kulağa hiç de kötü gelmiyor.

Zencefil: Kendimizi daha sıcak hissetmek dışında bağışıklık sistemimizin güçlenmesini de sağlayan bu yiyeceğin hem tazesi hem de kurusu tercih edilebilir. Çorbalara, çaylara, salatalara ilave ederek bu kışı daha sıcak geçirebilirsiniz.

Sıcak içecekler: Çorba, çay ve sahlep gibi içeceklerin de kısa süre de olsa daha sıcak hissetmemize yardımcı olduğu biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.