Sokağa kulak verin!

Sokağa kulak verin!
Partilerin yerel seçim çalışmaları devam ederken, Diyarbakırlı vatandaşlara adaylardan beklentilerini sorduk. Sokak röportajlarımızda ilginç cevaplar aldık.

Tigris-Haber Diyarbakırlı vatandaşlar yerel seçimlerde AK Parti ve HDP’li adaylardan beklentilerini Tigris Haber’e açıkladı. Bazı vatandaşlar AK Parti’nin kayyum Cumali Atilla’nın aday gösterilmesini desteklerken, HDP’ye oy vereceğini dile getiren vatandaşlar ise, eski il müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’un aday gösterilmesini istedi.

Zengine de fakire de eşit mesafede olsun

Adayların yerli ve halk tarafından sevilen kişiler olmasını isteyen pazarcı esnafı, “Belediye başkan adayı halkçı olmalı halkın içinden gelmeli halk tabanını temsil eden bir kişiliğe sahip olan biri olmalı bütün sorunları üstlenecek halkın derdini dinleyecek biri olması gerek. Diyarbakır’ın derdine derman olacak biri olmalı, her kesimden vatandaş ile diyalog kurabilecek bir aday olmalı toplumun içine karışmalı insanların derdini dinleyecek fakirini de zenginini de eşit bir şekilde dinleyecek biri başkan adayı olmalıdır. Güzel bir insanın bizi temsil etmesini isteriz bugüne kadar kimse bizi temsil etmedi isteriz ki iyi ve güzel bir insan temsil etsin vatandaşın içinde olsun vatandaşın sorunlarını halletsin. HDP’den beklentimiz bu yönlü bir aday göstermeleridir. Nimetullah Erdoğmuş hoca bu kentin sorun ve sıkıntılarını bilen kişidir, aday gösterilmesini isteriz.”

sokak-foto-2.jpg

Erdoğmuş’un aday gösterilmesini istiyoruz

Halkın sorunlarıyla ilgilenen adayların gösterilmesi gerektiğini belirten ve ismini vermek istemeyen vatandaş, “Büyükşehir Belediyesi için Nimettullah Erdoğmuş’un aday gösterilmesini bekliyoruz. Kayyumun Diyarbakır için iyi şeyler yaptığı söylenemez o yüzden Cumali Atilla’nın seçileceğini sanmıyorum.”

Demirtaş gibi babayiğit bir aday bekliyoruz

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, “HDP eğer kazanmak istiyorsa AK Partiden daha iyi hizmet yapsın. Bu millet her türlü hizmeti hak ediyor, çünkü yıllardan beri ezilmiş bir halktır. HDP bu yerel seçimde en iyi adayını çıkarsın, kazansın ve en iyi hizmeti de Diyarbakır’a yapsın. Diyarbakır halkı her şeyin en iyisine layıktır. Kayyumun hizmetini çok güzel buluyorum ama dediler ki, çok borcu var. Eğer bu hizmeti borçla yapıyorsa hiç yapmasın. Yani, hizmet yapıp borçlanayım, kaybedersem de bu borcu belediyenin sırtına yıkayım, belediyeyi borç altında bırakayım diyorsa da hiç yapmasın daha iyi. Ama borç yoksa vicdanen söylüyorum, güzel hizmet yapıyor. Borç olmasın çünkü bu borç sonuçta milletin cebinden çıkacak. HDP’den ise Selahattin Demirtaş gibi bir tane babayiğit aday bekliyoruz. Gerek ki, bu millet onu sevsin ve oyunu verip kazandırsın.”

Güzel hizmetleri oldu

Kayyum Cumali Atilla’nın yapmış olduğu çalışmaları beğendiğini ifade eden başka bir vatandaş da, “Öncelikle Cumali Atilla’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah gider ve yerine bizim adaylar gelir. Yaptıklarından dolayı hepsini kutluyoruz. Çevre düzenlemesi olsun, ışıklandırmalar olsun, Diyarbakır’a faydalı şeyler yaptığını görüyoruz. Göz önündeki şeyleri yadırgayacak değiliz. HDP’den ise daha güçlü, kaliteli, halkın içinde olan bir aday bekliyoruz. Seçimden seçime pazara gelip oy toplayan adaylar kesinlikle beklemiyoruz. Normal günde de halkın içinde olan, sorunlarını sıkıntılarını dinleyen bir başkan bekliyoruz.”

Atilla’nın çalışmaları güzel

sokak-6.jpg

Ak Parti’nin kayyum Cumali Atilla’yı göstermesini doğru bulduğunu ve destekleyeceğini belirten pazarcı esnafı, “Belediye seçiminde siyaset olmaması gerekiyor. İdeoloji mideoloji değil, hizmet lazım bu memlekete. Bu nedenle Ak Parti’nin göstermiş olduğu Cumali Atilla’yı destekleyeceğim. Çünkü güzel hizmetleri oldu.”

Adaleti bilen bir aday olsun

Başkan olacak kişinin halkın sorun ve sıkıntılarını bilen kişi olmasını isteyen vatandaş, “HDP’nin adayı Nimetullah Bey olabilir. Çünkü Nimetullah Erdoğmuş hem dini bilen hem de adaleti bilen bir kişi. Olmasını isterim.”

Hatipoğlu olabilirdi

Kayyum tarafından yapılan hizmetlerin yapılması gereken hizmetler olduğunu hatırlatan başka bir vatandaş ise, “Aslında bu hizmetler belediyenin mecbur yapması gereken hizmetlerdir ama olmayınca bugün yapılanlar bize abartılı gibi gelebiliyor. Diyarbakır’da Cumali Bey istenmiyor. Diyarbakır halkı daha farklı adaylar bekliyordu. Nihat Hatipoğlu Hoca olabilirdi, yani daha ağır toplar vardı adaylık için. Cumali Bey Diyarbakır halkının beklemediği bir isimdi.”

Kayyumu Allah bile kabul etmez

sokak-foto.jpg

Halkın oylarıyla seçilen kişilerin yerine kayyum getirilmesini doğru bulmadığını belirten vatandaş, “Kayyum ile şahsi bir sorunumuz yok; çok dürüst, sağlam kişilikli biri olabilir ona yönelik asla bir olumsuz bakışımız yok. Yalınız halkın iradesi yok sayılıyor. Nasıl ki, bir Cumhurbaşkanı yerine darbe yapan biri gelse sevinir miyiz, sevinmeyiz. Biz de kendi irademizi koltuğunda görmek isteriz. İyisi ya da kötüsü bizimdir, bizim irademizdir. Halk kime yönetme yetkisi vermişse onun yönetmesi lazım. Metazori atanan bir kayyumu Allah bile kabul etmez. “

Barış ve kardeşlik istiyoruz

sokak-rop-5.jpg

Çözüm üreten ve farklı projelerle kentin çehresini değiştiren adaylar istediklerini belirten başka bir vatandaş ise, “Memlekete kim hizmet ediyorsa o iyidir. Amma velâkin zorbalığa da karşıyız. Halkın seçtiği bir reisi alacaksın ve başka birini bırakacaksın. Şimdi o altın olsa ne işe yarar. Zorbalıktır bu; zorbalığa mı prim vereceğiz yoksa demokrasiye, insanlığa mı? Zorbalığa prim yok, demokrasiye, insan haklarına, insanlığa… Durum budur. HDP’nin adayı kim olur olmaz, seçilir seçilmez bu önemli değil ama zorbalığa kimse prim vermez. Çünkü bir süre sonra bu alışkanlık yapar ve hep zorlukla işi bitirmeye çalışırlar. Bu ülkede biz kaos olmasını istemiyoruz. Bu ülkede demokrasi, barış ve kardeşlik olmasını istiyoruz” yanıtı verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.