Sokak kedilerinin de "muhtarı" oldu

Sokak kedilerinin de "muhtarı" oldu
Mardin'in Ömerli ilçesinde muhtar Mehmet Ali Turğut, mahalledeki 100'den fazla sokak kedisinin bakımını üstleniyor.

 

Şafak Mahallesi Muhtarı Turğut, yaklaşık 3 yıl önce kızı Zehra Nur'un sokakta ayağı kırık halde bulup eve getirdiği kediyi iyileştirip bakımını üstlendi. Böylece bu hayvanlara karşı sevgi duyan Turğut, 30 kediyi daha evinde beslemeye başladı.

Mahalle sakinlerinin işleri için koşturan muhtar Turğut, sokak kedilerini de ihmal etmiyor. Her ay aldığı mamaları sokak sokak gezdiği mahallede 100'ü aşkın kediye dağıtan Turğut, bu hayvanların bakımını da yapıyor. 

Turğut, 5 çocuğuyla kedilere karşı büyük sevgi beslediklerini söyledi.

Küçük kızının ayağı kırık halde getirdiği kediyi, bir süre sonra aile bireyi gibi görmeye başladığını anlatan Turğut, şöyle konuştu:

"10 yavrusu var o kedinin. Kendi imkanlarımla onlara mama almaya başladım. Aylık 15 kilogram mama alıyordum, yetiyordu. Daha sonra mahalle kedilerinin de bakıma muhtaç olduğunu gördük. Bu kediler için aylık 60 kilogram mama almaya başladım ama yetmiyor. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Bütün hayvanların yaşamaya hakları var. Sokakta sahipsiz, yavrulamış kediler var. Elimden geldiğince onlara su ve kedi maması dağıtıyorum. Elimde olsa bütün ilçenin kedilerine yiyecek dağıtacağım ama imkanım bu kadarına el vermiyor."

- Mama yardımı talebi

Kızının sosyal medyada adına açtığı hesap üzerinden hayırseverlerden mama talebinde bulunduklarını belirten Turğut, "Para yardımı yapmak istediler ama kesinlikle kabul etmiyorum. Mama göndermelerini istiyorum. Gücüm yettiği kadar mamaları sokak hayvanlarına dağıtacağım." dedi. 

Turğut, evlerinde besledikleri kedilere çocuklarının, akrabalarının isimlerini verdiklerini kaydetti.

- "Babamızın ilgisi bizleri gururlandırıyor"

Zehra Nur Turğut da 3 yıl önce okul çıkışında kapının önünde ayağı kırık kediye bir çocuğun tekme attığını görünce çok üzüldüğünü söyledi.

Kediyi ceketine sararak eve getirdiğini, ilk başta ailesinden durumu sakladığını anlatan Turğut, "İlk olarak ablama, daha sonra anneme ve babama gösterdim. İlk başta annem biraz kızdı ama daha sonra alıştı. Babam da görünce 'Niye getirdin, nasıl bakacağız' dedi. Daha sonra babam ona bir yer yaptı. İyileştikten sonra yavruları oldu. Şimdi de babam bütün kedilere bakıyor. Babamızın ilgisi bizleri gururlandırıyor." diye konuştu.

- Mahalle sakinleri memnun

Vatandaşlardan Yusuf Kaya, muhtarın halkın sorunlarını çözmek için uğraştığını, bunun yanında sokak kedilerine de önem verdiğini kaydederek, "Mahalledeki hemen hemen bütün kedilere ulaşıp temin ettiği mama ve yiyecekleri veriyor. Böyle bir muhtarımız olduğu için çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini Ali Gökalp ise muhtarın kendisine evinde beslediği kediler için de mama gönderdiğini belirtti.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.