SON DAKİKA... Başsavcılık: Tahir Elçi dosyasını inceliyoruz

SON DAKİKA... Başsavcılık: Tahir Elçi dosyasını inceliyoruz
Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ile bir araya geldi.  Ziyarette, öldürülen  Baro Başkanı Tahir Elçi dosyası da gündeme geldi.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'ye iade'i ziyarette bulundu. Başsavcılık makamında yapılan görüşmeye Baro Başkanı Cihan Aydın'ın yanı sıra, Yönetim Kurulu üyeleri Gazal Bayram Koloman, Ömer Şeran, Fırat Üger, Keziban Yılmaz, Özgür Yılmaz Biçen, Mehmet Akbaş, Tevfik Karahan ve Erhan Aytekin katıldı.

b.jpg

Konuyla ilgili Baro tarafından yapılan yazılı açıklamada, Baro heyetinin Başsavcı Kamil Erkut Güre'ye iade'i ziyarette bulunduğu notu paylaşıldı.

Gereğinin yapılmasını istedik

Görüşmenin içeriğine ilişkin gazetemize konuşan Baro Başkanı Cihan Aydın, "Yaptığımız  görüşme bir iade-i ziyaretti. Çok farklı konular konuşulmadı. Görüşme esnasında Tahir Elçi dosyası ile ilgilenmelerini ve gereğinin yapılmasını istedik. Başsavcı Gürü ise, 'Dosya ile ilgileniyoruz, incelememiz sürüyor' yanıtı verdi" şeklinde konuştu.

Öte yandan Diyarbakır Baro Başkanı Aydın önceki hafta, Londra Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunarak, şüpheliler hakkında işlem yapılmasını istemişti.

Adalet Bakanlığına da rapor verilmişti

90156.jpg

Baro heyeti ayrıca, savcılığa sundukları raporun ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir araya gelmişti. Adalet Bakanlığı'na verilen rapor, Diyarbakır Barosu tarafından İngiltere'nin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü'ne hazırlatılmıştı. Elçi’nin öldürüldüğü ana ilişkin tüm ses, video, basın yayın arşivi, tanık ifadeleri ve açık kaynaklardan edinilen bilgilerle hazırlanan raporda, olası şüpheliler yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.