Sonbahar geldi Pazar şenlendi

Sonbahar geldi Pazar şenlendi
Sonbaharla birlikte ev kadınlarının kışlık gıda hazırlıkları da başladı. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşu ve kurutmalık sebzeler için pazarda hummalı bir alışveriş sürüyor.

 

Kurutmalık biber, patlıcan için Pazar tezgâhlarında ev kadınları kıyasıya bir yarış içine girerken, tek tek seçilen sebzeler kış sofralarını süsleyecek. Ev kadınlarının kışlık mutfak hazırlıkları Pazar tezgâhlarını şenlendirirken pazarcı esnafı ise işlerin kötü olduğundan yakındı.

 

 

 

‘Vatandaşta para yok!’

Kışlık mutfak hazırlıklarının etkisiyle ileri yüzde 50 artan pazar esnaflarından Kutbettin Yiliğtekin, “20 yıldır esnafım. Konserve ve turşu için bidon, kavanoz satıyorum. Sonbaharla birlikte işlerimiz biraz olsun açılıyor. Turşu ve konserve sezonu işlerimizi yarı yarıya etkiliyor. Eskiden işlerimiz sonbaharda çok daha iyiydi, şimdi ise pek iyi değil. Vatandaşta para yok, ürünler pahallı geliyor. Haliyle bu da bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

‘Bugüne kadar böyle kötü sezon görmedim’

Kayapınar Pazar esnaflarından Fadıl Arslan, geçen yıla göre işlerinin daha da kötüleştiğini söyledi.  Arslan şöyle konuştu: “ 56 yaşındayım ve 30 yıldan bu yana pazarda esnafım. Senenin 12 ayı bu pazardayım. Turşu sezonu açıldı ama bu sene işlerin tadı yok. Geçen yıl 15 TL’ye sattığım sarımsağı bu sene 12 TL’den satıyorum. Bugüne kadar böyle kötü sezon görmedim.”

 

 

‘İş olmayınca para da olmuyor’

Pazarda alışveriş yapan Emin Ok ise şunları söyledi: “Ben 25 yıllık şoförüm, her sene işlerimiz iyi kötü olurdu ama bu sene iş yok. İş olmayınca para da olmuyor.  Büyüklere sesimiz gider mi bilmiyorum ama halimiz hal değil. Piyasa allak bullak kimsede para yok. Araba çalışmasa pazara gelecek para da olmayacak. Her sene 5 kilo sarımsak alıyorduk ama bu sene ancak bir kilo aldım. ”

Dilek Akin / Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.