‘Sosyal Faaliyetlerin Neferi Olacağım’

‘Sosyal Faaliyetlerin Neferi Olacağım’
DTSO seçimlerinde Yeşil Liste’den 6.grup adayı olan Nesih Aktepe, daha önce bireysel olarak önemli katkılar sağladığı spor ve sosyal faaliyetlere DTSO çatısı altında kurumsal destek sağlamayı amaçlıyor.

 Aktepe,”Seçimi kazanırsak spor ve sosyal faaliyetlerin DSTO’daki neferi olmayı hedefliyorum.Bu kentin,gençliğin buna ihtiyacı var” dedi.

Seçimler Öncesinde Nefesler Tutuldu

14 Nisan’da yapılacak Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri öncesinde adaylar son çalışmalarını yapıyor, oda tarihinde ilk kez bu kadar ilginin olduğu seçimlere ramak kala nefesler tutulmuş durumda. Seçime hazırlanan isimlerden biri de Yeşil Liste’den 6.Grup adayı olan Nesih Aktepe.İş adamı olarak spora ve sosyal faaliyetlere sağladığı desteklerle bilinen Nesih Aktepe, seçimi kazanmaları halinde bugüne kadar bireysel olarak yaptığı hizmetleri oda çatısı halinde kurumsal hale getirmek istediğini dile getirdi.

‘Sportif Ve Sosyal Faaaliyetlere Kalıcı Destek’

Sporun,sosyal faaliyetlerin desteğe çok ihtiyacı olduğunu belirten Aktepe,”Diyarbakır genç nüfüs bakımından Türkiye’nin en şanslı kentlerinden biridir. Ne var ki sportif ve sosyal anlamda hak ettiğimiz noktada değiliz. Ayakkabısı ve malzemesi olmadığı için spor yapamayan gençlerimiz var,bunların hepimizin ayıbıdır. Gençlere spor ve sosyal faaliyet imkanı sağlayamazsak onları kaybederiz. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Yola çıkış sebeplerimden biri de budur. Oda bünyesinde bu işi kurumsal hale getirip borçlu olduğumuzu düşündüğüm gençlere bu imkanları yaratmayı düzenli hale getirmek istiyoruz. Bu konuda ciddi projelerimiz var” dedi.

‘Hizmet Sektörünün Temsiliyetini Sağlayacağız’

Hizmet sektörü üyelerinin dahil edildiği ancak ismi Sağlık Meslek Komitesi olarak geçen 6.Grup’ta aday olan Aktepe,hiçbir grupta yer verilmeyen hizmet sektörünün temsiliyetini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Aktepe,”6.Grup’ta istihdam alanıyla en büyük sektör olan hizmet sektörünün kendisi yok. Yıllardır sağlık sektörü adı altında çalışma yürüttük. Bu anlamda oda bünyesinde temsiliyetimiz de yok. Sektörün büyümesi,sektörü iyi anlatma,sorunları dile getirme gibi faaliyetimiz de olmadı.Çünkü mecliste yer almıyoruz. Mecliste alacağımız ilk kararlardan biri hizmet sektörünün grubunu kurmak olacak” dedi.

‘Projelerimizle Diyarbakır’ı Kalkındıracağız’

“Neden Yeşil Liste?” sorusuna da cevap veren Aktepe,9 önemli hedeflerinin olduğunu kaydetti. Aktepe,”Kurumsal hizmet birimlerini,yapılarını geliştirmek. Üyelerle ilişkileri geliştirmek ve oda hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak. Yatırım ortamını iyileştirmek,sanayi üretimini geliştirmek. Uluslar arası ilişkilerin ve ihracatın geliştirilmesi. Fuar,kongre ve tanıtım organizasyonları yapmak. Tarihi,kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi. Toplumsal birlikteliği,ekonomik birlikteliğe dönüştürmek. Katlımcı demokrasi kültürünü geliştirmek. Mülki idareler,yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile ilişkileri geliştirmek. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman Diyarbakır kalkınacak,ekonomik ve sosyal anlamda hak ettiği yere gelecek. Biz bunu Yeşil Liste olarak başaracağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.