‘SOSYAL MEDYA,SPORDA ŞİDDET VE IRKÇILIĞI TETİKLİYOR’

‘SOSYAL MEDYA,SPORDA ŞİDDET VE IRKÇILIĞI TETİKLİYOR’
Spor adı altında açılıp siyasi ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları ve sayfalar,son dönemlerde artan şiddet ve düşmanlığa zemin hazırlıyor.

 

Avukat Umut Altan,”Basın savcıları şikayetlere gerek kalmadan gerekli müdahaleyi yaparak bu çılgınlığın önüne geçmelidir” dedi.

‘Sosyal Medyada Büyük Çılgınlık’

Spor sahalarında son dönemlerde artan şiddet olayları ülke sporunun geleceği için büyük bir risk ve tehlike oluşturuyor.Kin ve nefret tohumlarının ekilmesine neden olan bu durum endişe yaratırken,bu durumun en büyük gerekçesi sosyal medyadaki düzensizlik ve kontrolsüzlük gösteriliyor. Özellikle Facebook’ta açılan çok sayıda hesap ve sayfanın spor adı taşımasına rağmen sporla ilgisi olmadığı ve yapılan siyasi,hakaret edici paylaşımlarla topluma düşmanlık aşıladığı,bu durumun da spor sahalarındaki olaylara neden olduğu belirlemesi yapılıyor.

 

 

‘Kin ve Nefret Tohumları Ekiliyor’

Uzmanlar ve hukukçular,basın savcıları ve ilgili güvenlik birimlerinin bu hesapları iyi takip ederek anında müdahalede bulunması gerektiğinin altını çiziyor. Avukat Umut Altan,bu konuda en büyük görevin basın savcılarına düştüğünü dile getirdi. Altan,”Sosyal medyada büyük bir düzensizlik ve kontrolsüzlük söz konusudur. Çok sayıda sahte veya amacının dışında kullanılan hesap var. Buralardan tahrik edici paylaşımlar yapılıyor. Sporda da bunlara rastlamak mümkün. Spor adı altında sayfa veya hesap açılmış ama spor dışında her şey paylaşıyor,yorumlara yer veriyor. Spor,insanların hassas noktalarından biridir.Buna başka şeyler karıştırdığınız zaman iş değişiyor. Bu gibi paylaşımlarla düşmanlık körükleniyor,kin ve nefret tohumları ekiliyor” dedi.

 

 

 

‘622 Sayılı Yasa Tam Ve Adil Uygulanmalı’

622 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin yasanın da tam ve adil şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen Altan,”Sosyal medyadaki tehlikeye müdahale edilmeli.  En büyük görev ilgili basın savcılarına ve kolluk birimlerine düşüyor. Şikayete,başvuruya gerek kalmadan anında müdahale ederek cezayi işlem uygulanırsa bu çılgınlığın önüne geçilmiş olur.Bu konuda yasal bir engel yok. Zaten 622 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik yasa var. Bu yasanın tam ve adil şekilde uygulanması lazım. Eğitim boyutu önemli ama caydırıcı cezayi yöntemlerle de şiddet ve ırkçılık spordan uzaklaştırılabilir” diye konuştu.

 

Dilek AKİN/Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.