Soyguncular bu defa başarılı olamadı…

Soyguncular bu defa başarılı olamadı…
Yüzleri maskeli iki kişi, yine ofis semtindeki kuyumcuyu soymak istedi. Çevredeki esnaf müdahale edinci amaçlarına ulaşamadan olay yerinden kaçtı.

Ali VURANEL

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da aynı semtte bir ay içerisinde 6. Kuyumcu soygunu oldu. Ancak soyguncular bu kez amaçlarına ulaşamadı. Ellerinde pompalı tüfek bulunan yüzleri kapalı 2 kişi, bir kuyumcu dükkanını soymak istedi. Çevredeki esnaf tarafından fark edilen soyguncular, olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi.
Edinilen bilgilere göre olay, Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinin İstasyon Caddesi üzerindeki Seçkin Kuyumculuk’ta meydana geldi. Yanlarında pompalı tüfek bulunan yüzleri kapalı 2 kişi, alt geçidi kullanarak kendilerine hedef seçtikleri kuyumcu dükkanın önüne geldiler. Ellerindeki silahların dipçikleriyle kuyumcunun ön camını kırmak isteyen soyguncular, başarılı olamayınca içeri girmek istedi. Bu arada gürültüyü duyup dışarıya çıkan çevredeki esnafın kendilerini fark etmesi, ve soyguncuları ‘Defolun’ diye tehdit etmesi sonucu paniğe kapılan soyguncular, kuyumcudan hiçbir şey alamadan kaçarak izlerini kaybettirdi.
Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, dükkanda parmak izi ve delil çalışması yaptı. Güvenlik güçleri daha sonra, çevredeki güvenlik kameralarına incelemek üzere el koydu.
Diyarbakır’da son 1 ay içerisinde 3’ü ofis semtinde olmak üzere 5 ayrı kuyumcu soygunu girişimi meydana gelirken, polis ekipleri zanlıların yakalanması için geniş çapta çalışma başlattı.Kuyumcular odası başkanı Mustafa Akkul, daha önce yapılan 5 soygundan sonra dün gazetemize açıklama yapmış ve olanlardan polisi sorumlu tutmuştu.Akkul; “Faillerin bulunmaması soygunculara cesaret veriyor” diye konuşarak üyeleri adına tepkilerini dile getirmişti. fotolar(iha)

soygun-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.