Soylu, Diyarbakır'da: ABD, terör örgütlerine tırlarla mühimmat veriyor

Soylu, Diyarbakır'da: ABD, terör örgütlerine tırlarla mühimmat veriyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polis memurunun düğününe katılarak, nikah şahidi oldu.

Tigris Haber- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polis memurunun düğününe katılarak, nikah şahidi oldu.


Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Bakan Soylu, Bismil ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'nde 56 çocuğu, 300 torunu olan ve yörede Hamo Ağa olarak tanınan Mehmet Arslan'ın torunu polis memuru Yusuf İslam Arslan'ın düğün törenine katıldı.


Törende, polis Arslan ve Eda Bulut çiftinin nikah şahidi olan Soylu, nikahın ardından evlilik cüzdanını geline verdi.
Çifte tavsiyelerde bulunan Soylu, şöyle konuştu:


"Güzel bir yolculuğu çıkıyorsunuz. Attığınız adım aynı zamanda kutlu bir adımdır. Bu yolculuğun her anında cenabı Allah sizin yardımcınız ve kutlu yolculuğunuzda en büyük destekçinizdir. Birbirinizi muhakkak çok sevin. Sadece birbirinizi değil aynı zamanda sizi bu günlere getiren anne ve babalarınızı da sevin. Cumhurbaşkanımızın nasihatını burada söylemeye gerek yok, dedeniz göstermiş zaten. Hamo Ağa'nın 56 çocuğu var. Kaç torunun var? diye sordum 'bilmiyorum' dedi."  
Katıldığı düğünün birkaç özelliğinin olduğunu belirten Soylu, "Birinci özelliği ünü bizim sınırlarımızı aşmış Hamo Ağa'nın düğünüdür. 56 evlattan sonra şimdi de torunlarının mürüvvetini görüyor. Bir diğer özelliği de Yusuf İslam aynı zamanda bizim bakanlığımızın bir mensubu aslan bir polis kardeşimiz." ifadelerini kullandı.


Nikah törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Emniyeti ziyaret etti


Bakan Soylu sabah geldiği Diyarbakır’da önce Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde Bakan Soylu ve Vali Güzeloğlu'nu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Emniyet Müdür Yardımcıları karşıladı. Bakan Soylu, Emniyet Müdürlüğü Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra, Vali Güzeloğlu ve Emniyet Müdürü Aslan ile bir süre görüş alışverişinde bulundu.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çiçek, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ile emniyet müdür yardımcıları ve il emniyet şube müdürleri yer aldı. Bakan Soylu, toplantıda emniyet müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.


BATMAN’DA KONUŞTU


Öte yandan Bakan Süleyman Soylu, sabah saatlerinde geldiği Batman'da, geçen hafta yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında PKK mensupları tarafından infilak ettirilmesi sonucu 8 askerin şehit olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, kahvaltı yaptığı İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki konuşmada, kararlı mücadele sonucunda teröristlerin Türkiye'deki sayısını düştüğünü belirterek, "Türkiye genelinde terör örgütü üyesi sayısı 750'ye kadar düştü" dedi.


Sabah erken saatlerde Batman'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ahmet Deniz ve il protokol üyeleri tarafından karşılandı. İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda askerlerle birlikte sabah kahvaltısında bir araya gelen Bakan Soylu, "Dağlarda, kırsalda terör örgütüne aman vermeyen bir mücadele ortaya koyuyoruz. Bu mücadele hepimizin birlikteliği ve dualarıyla sürüyor. Terör örgütü tarihin en ağır sonuçlarıyla karşı karşıya. Allaha şükürler olsun. Devletimiz, siyasetçimiz ve yöneticilerimizle terör örgütünün kökünü kazmaya yönelik ciddi bir irade var. Bu mücadele hem sahaya yansıyor hem de el birliğiyle sürüyor. Büyük bir mücadele ama neticesini aldığımız bir mücadeledir. Türkiye genelinde terör örgütü üyesi sayısı 750’ye kadar düşmüştür" dedi.


Amerika Birleşik Devletleri'nin terör örgütlerine destek verdiğini belirten Bakan Soylu, şöyle devam etti: 
"ABD aymaz bir şekilde terör örgütlerine destek veriyor. YPG ve PKK terör örgütüne tırlarla mühimmat ve teknoloji desteğini verdiği biliyoruz. Bunları yok etmek bizim işimiz. 8 şehidimiz için ABD Büyükelçiliği başsağlığı diliyor. Biz buna inanmayız, samimi bulmuyoruz. Diğer taraftan da silah ve lojistik desteğinde bulunuyor. Dağlarda bir tek terörist bırakmayacağız. Gereği neyse yapılacak. Arkadaşlar biz kendi göbeğimizi kesmek zorundayız. Acırsak acınacak duruma düşeriz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.