Soyup soğana çevirmek böyle olur

Soyup soğana çevirmek böyle olur
Ziynet eşyasından muhabbet kuşuna, kuşbaşı etten askılığa ne varsa götürdüler…

İstanbul’da gerçekleştirilen hırsızlık bu kadarına da pes dedirtti….
 

İSTANBUL - İstanbul’da gerçekleştirilen hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Öğle vaktinde girdikleri evden, yüklü miktarda ziynet eşyası çalan hırsızlar, evde bulunan 3 muhabbet kuşu, derin dondurucudaki 7 paket kuşbaşı et ile ev sahibinin kontak anahtarını alıp, otoparktaki otomobille kayıplara karıştı. Olay anı sitenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. 
İstanbul’da önceki gün yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Esenyurt’ta güvenlik kameralarıyla donatılmış siteye giren 3 kişi, bir dairenin kapı kilidi göbeğini kırarak içeri girdi. Odaları dağıtan hırsızlar, evde bulunan yüklü miktardaki ziynet eşyası, ev sahibinin çocuklarına ait cüzdan ve paraları aldı. Bununla yetinmeyen hırsızlar, evden çıkmadan dairede bulunan 3 muhabbet kuşu ve derin dondurucuda yer alan 7 paket kuşbaşı eti de yanlarına aldı. Evden çıkmadan önce üzerlerine parfüm de sıkan hırsızlar, daha sonra ev sahibinin otomobil kontak anahtarını da yanlarına alarak otoparka gitti. Burada kontak anahtarı ile otomobili de bulan hırsızlar, çaldıkları otomobil ve eşyalarla kayıplara karıştılar.

 

Olay anı site güvenlik kameralarına yansıdı
Yaşanan hırsızlık olayı, site güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde, siteye giren şüphelilerin asansöre binmesi ve yaptıkları hırsızlığın ardından ellerinde çaldıkları eşyalarla birlikte merdivenlerden aşağıya inmeleri gözüküyor. Şüphelilerin merdivenlerden inerken çaldıkları kuş kafesi ile birlikte inmeleri dikkat çekiyor.

Yaşananlar karşısında şok geçiren ev sahibi Atakan Çiftçi, hırsızların her şeylerini çaldığını ve evde bulunan erzakları dahi almalarını vicdansızlık olarak nitelendirdi. Çiftçi, “3 kişi öğle saatlerinde gelip, dairenin kapı göbeğini kırarak eve girmiş. İşin ilginç yanı, sanki bu evde yaşarmış gibi önce çocuğumun odasına giriyorlar. Bütün odayı dağıtıyorlar ve iç çamaşırlarına kadar karıştırıyorlar. Sonradan fark ettik ki, 7 yaşındaki çocuğumun pantolon askısını bile alıyorlar, ne işlerine yarayacaksa. Daha sonra kızıma ait eşyalarını, takılarını ve çocukların kendilerine ait olan cüzdanlarını ve kumbaralarını alıyorlar. Daha sonra bizim odamızda bulunan takılar ve ziynet eşyalarını alıyorlar. Aracın, salonda bulunan ruhsat ve anahtarlarını alıyorlar. Çıkarken de çocuklarımızın çok sevdiği, 3 tane muhabbet kuşumuz var, onları da alıyorlar. Sonradan fark ettik ki derin dondurucuda bulunan ve bayramdan kalan, kuşbaşı etlerden de 7 paket almışlar. Bu nasıl bir hırsızlık mantığı anlamadım” dedi.
Ziynet eşyalarının 70 bin TL tutarında olduğunu ifade eden Çiftçi, “Ziynet eşyalarından 70 bin TL zararımız oldu. Üstüne araba, muhabbet kuşları, pantolon askıları ve et almışlar. Hırsızın hiç mi yüreği vicdanı yok? Çocuğun kuşunu alıyorsun, pantolon askısını alıyorsun. Her şeyi götürmüşsün, bari bırak da yemek yapalım” diyerek duruma isyan etti.
Polis ekipleri ise kayıplara karışan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.