Saffet  Azbay

Saffet Azbay

‘Spor Komisyonları Ne İş Yapar?’

‘Spor Komisyonları Ne İş Yapar?’

Saffet Azbay…

‘Spor Komisyonları Ne İş Yapar?’

Yıllardır Diyarbakır’da ve bölgede ‘Spor niye bu kadar geriledi?’ diye eleştiriler yapılır. Ne yazık ki klasik söylemler  ve işi 90 yıl boyunca Kürtleri inkar eden resmi ideolojinin politikalarına dayandırmanın dışında bir şey yapılmaz. Evet, resmi ideoloji dediğimiz kendi kırmızı çizgisinin dışındaki herkesi dışlayan,ötekileştiren Kemalist devlet anlayışı her alanda olduğu gibi sporda da bölgemiz üzerinde kirli planlar yapmıştır ve bu anlayış etkisi azalmasına rağmen bu yıkım politikalarına devam ediyor. Bunun sonucu olarak bugün kürt coğrafyasında spor yerlerde sürünüyor,Süper Lig’de takımımız yok,bir çok il profesyonel liglerde temsil edilmiyor.

Peki bölgede sporun ülke ortalamasının çok altında olmasının tek nedeni yukarıda ifade ettiğim resmi ideolojinin tutumu mu?. Eğer bölgeye hakim olanlar ve bilakis sporda egemen güç haline gelenler böyle düşünüyorsa vay bu halkın geleceğine derim. Bölgede sporun gerilemesinin nedeni devletin yanlış politikaları  kadar belediyelerin kurdugu sözum ona spor komisyonlarıdr.Kimdirler, spor mazileri, bilgi ve  birikimleri nedir,bunu  kimse bilmez.Çünkü tepeden inme şekilde o görevlere gelirler.Liyakat desen yok,sadece birileri uygun görmüş. Adam kayırma,kendileri gibi düşünmeyenleri fişleme,hatta aynı  düşüncede  olmasına rağmen onların  hesabına uygun olmayanları da ötekileştirirler,kalemlerini kırarak güya cezalandırırlar. Ortada hiçbir başarı yok .Sonuç  hüsran. Ne tesis, ne alt yapı. Bölgede profesyonel takım kalmadı. İşi bilen spor adamları, yöneticiler ve antrenörler bunların yüzünden spordan uzaklaşarak, spordan nefret eder hale geldi. Birilerinin şapkasını önüne alıp özeleştiri yapmasının zamanı gelmedi mi?. Nereye kadar bu kervan?.Yoksa kendinize bakmayıp suçu sisteme atmak süretiyle toplumu aldatmaya devam mı edeceksiniz?.

 Kimse ‘bunlar bedel ödedi’ veya ‘en iyisi bunlar’ diyerek bizi kandırmaya çalışmasın. Bunlara sporun tozunu toprağını yutan,bilgi ve birikim sahibi insanların inananacağını düşünüyorsanız ancak kendinizi kandırabilirsiniz?. Maymun gözünü açtı, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şeyden önce ‘bedel ödeme’ gibi gerekçeleri öne sürerek bunları yetkili kılmak sporun ruhuna ve bunca yıllık mücadelenin ürünü olan bu siyasi harekete hakarettir. Kaldı ki bu harekete gönül verenlerin içinde de sözüm ona spor komisyonlarının bilgi ve birikimden uzak, toplumda karşılığı ve itibarı olmayan üyelerinden çok daha donanımlı spor adamları var. İşin ehillerini küstürüp, ahbap-çavuş ilişkileriyle bu komisyonlara atama yapmak bu halkın geleceğine dinamit vurmaktır. Kimse ile hüsümetimiz yok ve olamaz da. Şu an toplumda gizliden gizleye gösterilen ve giderek büyüyen ancak bu siyasi harekete zarar gelmesin diye gösterilmeyen  bir tepki var. Bu haklı serzeniş ve isyana tercüman olmak istedik. Gerisi bu işin tepesindeki karar vericilerin bileceği iştir. Ya toplumun sesine kulak yanlışlara ‘dur’ diyeceksiniz ya da işi bilmezlerle spor dibe vurmaya devam edecek. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Saffet Azbay Arşivi
SON YAZILAR