Spor Tarihine Geçen Ceza

Spor Tarihine Geçen Ceza
TFF,taraftarların penaltı vermeyen hakeme yönelik “Futbolun katili Türk hakemleri” tezahüratını çirkin tezahürat kapsamında değerlendirerek Diyarbekirspor’a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

 

Türkiye’de her statta atılan bu slogana ilk kez Diyarbakır’da ceza verilmiş oldu.

Her Statta Var,Ceza Sadece Diyarbakır’a

Muğlaspor maçında görev yapan TFF temsilcileri Gürol Korkmaz ve Kamuran Aydoğdu (Mardin bölgesi), maçta net penaltıyı vermeyen hakeme protesto etmek amacıyla “Futbolun katili Türk hakemleri” tezahüratı yapan Diyarbakırspor’lu taraftarların 3 saniyelik bu eylemini rapor etti,Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da kulübe 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu yüzden Pazar günkü Diyarbekirspor-Pazarspor maçı seyircisiz oynanacak. Akıl almaz bu ceza Türkiye spor tarihinde bir ilk oldu. TFF,hemen her statta hakemlere yönelik atılan bu tezahüratın ilk kurbanı olarak Diyarbakır takımını kurban seçti.

Kulüpten Sert Tepki Geldi

TFF’nin akıl almaz cezası büyük tepkilere neden oldu. Açıklama yapan Diyarbekirspor, cezanın art niyetli ve kulübün önünü kapatmaya yönelik bir girişim olduğunu,deplasman maçlarında her türlü hakarete maruz kalmalarına rağmen rakip takımlara ceza vermeyen TFF’nin 3 saniyelik küfür içermeyen ve her statta atılan tezahürattan dolayı saha kapatma cezası vermesinin izah edilir yanı olmadığını dile getirdi. Açıklamada,bu cezanın kritik Pazarspor maçına denk getirilmesinin de düşündürücü olduğu kaydedildi.

Taraftarlar Arasında Ortak Dayanışma

Taraftarlar da sosyal medya üzerinde paylaşımlar yaparak bu cezaya sert tepki gösterdi. Diyarbekirspor’a Amedspor,Cizrespor,Vanspor,Batman Petrolspor başta olmak üzere bir çok takımın taraftarları destek verdi. TFF’nin bölgede futbolu bitirmeye çalıştığı vurgulanan paylaşımlarda,”Türkiye’de bu sloganın atılmadığı stat neredeyse yok. Bugüne kadar kime ceza verilmiş?.Küfür ve çirkin söz içermeyen bu tezahüratın sadece Diyarbakır’da cezalandırılması bölgeye yönelik bakış açısının örneğidir. Gerekirse tüm bölge takımları toplansın ve TFF’ye karşı tavır alsın” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.