“Sporda Şiddet Konusunda Örnek Bir Kentiz”

“Sporda Şiddet Konusunda Örnek Bir Kentiz”
TFF Amatör İşler Kurulu’nun amatör maçlarda yaşanan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla ülke genelinde amatör maçları bir hafta erteleme kararına Diyarbakır’dan destek geldi

Tigris Haber- Diyarbakır’daki amatör sporun bu konuda güzel bir örnek olduğunu belirten ASKF Başkanı Remzi Dayan,”İlimizdeki müsabakalar centilmence bir havada geçiyor. Dileğimiz ülkemizin her yerinde bunun yaygınlaşmasıdır. Federasyonun kararını doğru buluyoruz” dedi.

Ülke Genelinde Tepki Var

TFF Amatör İşler Kurulu, son olarak İstanbul’da genç bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesinden sonra,son dönemlerde amatör sporda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve tepki göstermek amacıyla ülke genelindeki amatör futbol müsabakalarını bir hafta erteledi.

Bu karara Diyarbakır’dan destek açıklaması geldi. Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Remzi Dayan,TFF Amatör İşler Kurulu’nun doğru bir karar aldığına dikkat çekerek spor sahalarında artık şiddeti görmek istemediklerini söyledi.

“Diyarbakır Örnek Bir Şehirdir”

Diyarbakır’daki amatör lig maçlarının ,küçük çaplı olumsuzluklar dışında şiddetten uzak şekilde geçtiğini belirten Dayan,bu tablonun tüm ülkeye yayılmasını istediklerini kaydetti. Dayan,”Şiddet,sadece sporda değil hayatın her alanında olmaması gereken ,kabul edilemez bir tablodur. Sporun özünde barış,sevgi ve kardeşlik var iken sahalarda aksi bir tablo olması bizleri derinden üzüyor. Son olarak İstanbul’da bir kardeşimiz canından oldu.Hiç bir şey insanın canından değerli değildir. TFF Amatör İşler Kurulu’nun kararını doğru buluyoruz ve destekliyoruz. Diyarbakır’ımız bu konuda örnek bir kenttir. İnşallah  tüm ülkemizde centilmenlik ve fair play hakim olur. Ülkemizin bu güzelliklere ihtiyacı var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.