Statüleri hatırlayalım.

Statüleri hatırlayalım.
2.Lig’de normal sezonun sonunda Beyaz ve Kırmızı Grup’ta şampiyon olan iki takım doğrudan Spor Toto 1.Lig’e yükselirken, her grupta 2,3,4 ve 5.olacak toplam 8 takım Play-Off’a kalacak.

2.Lig’de normal sezonun sonunda Beyaz ve Kırmızı Grup’ta şampiyon olan iki takım doğrudan Spor Toto 1.Lig’e yükselirken, her grupta 2,3,4 ve 5.olacak toplam 8 takım Play-Off’a kalacak. Play-Off’ta çeyrek ve yarı final aşamaları her takımın sahasında bir maç olmak üzere çift maçlı eleminasyon sistemine göre grup içi yapılacak. Yarı final aşamasını geçen Beyaz ve Kırmızı Grup’tan birer takım finale kalacak. Tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak final maçı sonunda Play-Off şampiyonu olacak takım Spor Toto 1.Lig’e yükselen üçüncü ve son takım olacak.

3.Lig Statüsü Farklı

3.Lig’de normal sezonun ardında gruplarında şampiyon olan üç takım 2.Lig’e doğrudan yükselme hakkı kazanacak,1,2 ve 3.grupta 2,3,4 ve 5.olacak toplam 12 takım Play-Off’a kalacak. Her grubun Play-Off’u kendi içinde olacak. Yarı final maçları her takımın sahasında bir maç olmak üzere çift maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak ve yarı final maçları sonunda turu geçen takımlar TFF’nin belirleyeceği tarafsız sahada tek maç üzerinde oynanacak final maçında karşılaşacak. Play-Off final  maçlarını kazanan üç takım 2.Lig’e terfi edecek.

BAL’da Önce Play-Off,Sonra 3.Lig

BAL’da normal sezonun sonunda 11 grubun birincisi Play-Off’a kalacak. Play-Off’un ilk aşamasında 6 takım 3.Lig’e yükselirken,ikinci aşamada da 3 takım yine 3.Lig’e terfi edecek. Play-Off aşamalarında toplam 11 takımdan 9’ü 3.Lig’e yükselmiş olacak.

Play-Off maçları tarafsız sahada tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.