STK’ LARDAN BAKAN SOYLU’YA TEPKİ

STK’ LARDAN BAKAN SOYLU’YA TEPKİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Diyarbakır ve bölgedeki bazı oda ve STK’ları PKK ile ilişkilendirmesine STK’lardan tepki geldi.

Aralarında DTSO,DESOB,STB,MÜSİAD'ın bulunduğu meslek kuruluşları ve odalardan oluşan STK’lar,ortak açıklama yaparak ,” Diyarbakır İş İnsanları olarak asılsız ve dayanaktan yoksun olan bu açıklamalara karşı tüm hukuki haklarımız saklı kalmak koşuluyla Sayın İçişleri Bakanını tarafımıza yöneltilmiş mesnetsiz iddiaları gözden geçirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

STK’lardan Ortak Tepki Geldi

Aralarında Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Sanayici Ve İş Adamları Derneği (DİSİAD), Müstakil İş Adamları Derneği Diyarbakır Şubesi (MÜSİAD) iş insanlarının bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları, Suruç'ta meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayda STK’ları suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Ortak açıklamada Bakan Soylu’nun iddialarının kabul edilemez ve haksız ithamlar olduğuna dikkat çekildi.

PKK İle İlişkilendirmesine Tepki

Bakan Soylu’nun bölgedeki önemli bazı STK,oda ve meslek kuruluşlarını PKK ile ilişkilendirerek bu kuruluşları zor durumda bıraktığı ifade edilen ortak açıklamada, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Hazirantarihinde meydana gelen 4 vatandaşın hayatını kaybettiği hadisenin farklı kesimlerce değişik biçimlerde yorumlanarak kamuoyuna sunulduğu kaydedildi. Açıklamada,”Farklı  bilgilerin, tarafları arasında infiale sebep olacağı gözlemlenmiştir. Bu nedenle geçmişten beri hassas dönemler öncesinde benzerlerinin birçok kez yaşandığı bu tür olaylar toplumsal hafızalarda uzun dönemlere yayılan travmalara ve aşiret – aile kavgalarının derinleşerek çözümü zor süreçlerin yaşanmasına sebebiyet vermiştir.

“Barışın Tesisi İçin Mücadele Ettik”

Bölgenin içerisinde bulunduğu her türlü olumsuz koşullara rağmen; ayakta duran, istihdam sağlayan, bölgenin kalkınması için çaba içerisinde olan biz iş çevreleri, toplumsal barışın tesisinde de daima ilgili kurumlaralar ile diyalog halinde olup koordineli çalışmayı prensip edinmişizdir.Geçmişten günümüze, yaşanan bu tip olayların tespiti ve çözümünde bölge oda, borsa ve diğer sivil toplum örgütleri toplumsal beklentiye de yanıt olmuş ve aklıselimin vücut bulmasında başat rol oynamıştır.

“Doğru Bilgilendirme Yapmak İstedik”

Bu vesileyle bilhassa üyelerimiz tarafından bize yüklenen sorumlukların yerine getirilmesini sağlamak amacıyla olayın tarafları ile doğrudan iletişime geçilmiş; yine taraflara taziye ziyaretinde bulunulacağı iletilmiş, , Şanlıurfa ilindeki sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri ile birlikte hareket edilerek ihtilaflı tarafların sükunete ve sağduyulu davranmaya davet edilmesi, durumun yerinde tespiti ve kamuoyunun seçim arifesinde doğru bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.

“İnceleme İçin Emniyet Bize İzin Vermedi”

Bu program çerçevesinde 17.06.2018 Pazar günü sabah saat 10.00’da Diyarbakır’dan Şanlıurfa ili Suruç İlçesine yola çıkmak üzere bir araya gelinmiştir. Ancak bu girişimimiz Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerince Suruç da can güvenliğimiz gerekçe gösterilerek engellenmiştir. Akabinde olayın vahametini vurgulayan bir basın açıklaması yapılarak kamuoyu tarafımızca bilgilendirilmiştir.

Özellikle seçim gibi hassas dönemlerde bölgemizin sosyolojik gerçekleri ve duyarlılıkları da ortada iken vuku bulan bu hadiseye dair yukarıda belirttiğimiz ve ziyaretimizin gerekçesi olan açık seçik sebeplerle hareket eden biz sivil toplum örgütleri ile alakalı olarak; İçişleri bakanı Sayın  Süleyman Soylu 18.06.2018 tarihinde TRT Haber kanalında ithamlarda bulunarak asla içinde olmak istemeyeceğimiz bir duruma bizleri düşürmüştür.

“Üzerimizde Başka Bir Gaye Anlamlandırılıyor”

Bu ithamlar tarafımızca büyük bir hayret ve üzüntüyle karşılanmıştır. Ya İçişleri Bakanı  yanlış bilgilendirilerek bu açıklamalarda bulunmaktadır ya da bu meseleye dair bizim üzerimizden anlamlandıramadığımız başka bir gaye hedeflenmektedir.

Bizler Diyarbakır İş İnsanları olarak asılsız ve dayanaktan yoksun olan bu açıklamalara karşı tüm hukuki haklarımız saklı kalmak koşuluyla Sayın İçişleri Bakanımızı tarafımıza yöneltilmiş mesnetsiz iddiaları gözden geçirmeye davet ediyoruz”denildi.

                                                                                                                                    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.