STK platformundan, kaymakamlığa yapılan saldırıya ilişkin açıklama

STK platformundan, kaymakamlığa yapılan saldırıya ilişkin açıklama
Mardin'in Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetimi, kaymakamlık binasına ve makam aracına yapılan saldırının üzücü olduğunu bildirdi.

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetimi, kaymakamlık binasına ve makam aracına yapılan saldırının üzücü olduğunu bildirdi. 
Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter, uzun süredir tarımsal alanda kullanılan elektrik sorunuyla ilgili yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti. Öter, "STK Platformu olarak elektrik sorunun çözümü konusunda her zaman çiftçimizle beraber olduk bu sorunla yakından ilgilendik. Bundan sonrada sorunun çözüme kavuşması için maddi ve manevi olarak çiftçilerimizin yanında olacağız. Ama hak ararken başka insanların haklarını ihlal etmek, çevreye zarar vermek doğru değildir. Sorunun çözümü noktasında bu güne kadar İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe halkın yanında olmuş ve her türlü desteği vermiştir. Belki de Türkiye’de ilk kez bir kaymakam halkın demokratik eylemine katılarak destek vermiş. Ama ne yazık ki yaşanan son olayda kaymakamlık binası ve aracı hedef alınarak tahrip edilmeye çalışılmıştır. Emektar duyarlı çiftçilerimizin halkıyla her konuda dayanışma içinde olan İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in makamına ve aracına saldırıda bulunacaklarını asla düşünmüyor ve inanmıyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.