STK’lar Cazibe merkezlerinden memnun

STK’lar Cazibe merkezlerinden memnun
STK’lar Cazibe merkezlerinden memnun

 

Başbakan Binalı Yıldırım’ın “35 milyar TL yatırımla Doğu’da cazibe merkezi iller oluşturacağız” diyerek açıkladığı projenin ayrıntıları netleşiyor. En güçlü adaylar olarak Kars, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van öne çıkıyor. Diyarbakır’daki STK’lar, açıklanan projelerin kente olumlu bir hava katacağını söyledi.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’da 4 şehrin cazibe merkezi ilan edileceği ve buralara 5 yılda 35 milyar TL yatırım yapılacağını açıklaması, gözleri bölge illerine çevirdi. Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı Kars’ın yanı sıra Diyarbakır, Şanlıurfa ve Van’ın cazibe merkezi haline getirilecek şehirler olacağı öğrenildi. Diğer şehirlerin “Biz neden olmadık?” tepkisiyle karşı karşıya kalmak istemeyen hükümetin sayıyı artırabileceği de ifade ediliyor.

STK TEMSİLCİLERİ MEMNUN

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu’ya 3-4 cazibe merkezi kurulacağını söylemesi, Diyarbakırlı sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerini memnun etti. STK temsilcileri, projenin bir an önce hayata geçmesi için ivedi adımların atılmasını istedi.

Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, “Son yaşadığımız kötü süreç büyük sıkıntılar yarattı, ortada ağır bir tablo var. Halk moralsiz, motivasyon yok. Yatırımcıda da yatırım yapma motivasyonu yok, bölgeye ilgisi yok. Bundan dolayı bütün altyapısının devlet tarafından yapıldığı cazibe merkezleri olmazsa olmazdır ve önemlidir. Yatırımcının bölgeye ilgisi artar” dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSD) Başkanı Ahmet Sayar ise “Bölgemiz ekonomik ve sosyoekonomik olarak Türkiye ortalamasının 2.5-3 kat altında. Bölgemizin ekonomik yönden kalkınması için özel politikalar geliştirilmesi gerekiyor. Bu anlamda cazibe merkezleri çok önemlidir. Fakat bunun için ilk başta huzur, barış ve güven ortamının tesis edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.