STK’lar eylemcilerle görüştü, yol kapatma eylemi sona erdi

STK’lar eylemcilerle görüştü, yol kapatma eylemi sona erdi
Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri, Lice yaşanan olaylarının ardından bölgeye giderek yolu trafiğe kapatan gençlerle görüştü. Heyetin görüşmeleri sonucu iki gündür kapalı olan Bingöl-Diyarbakır karayolu trafiğe açıldı.

Dilek SEZER

Diyarbakır’da aralarında Baro, İHD, DİSİAD ve Tabipler Odasının da aralarında bulunduğu STK temsilcileri Lice İlçesine giderek bir takım görüşmelerde bulundu. Heyetin gösterici ve resmi makamlarla yaptıkları görüşmeleri yazılı bir açıklama ile kamu oyuna duyurdu

STK’lar adına yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bir süre önce Lice ilçesinde bir heykele yapılan müdahale sonrasında yaşanan olaylar üzerine Diyarbakır’daki meslek ve sivil toplum örgütleri olarak çeşitli girişimlerde bulunmuş; bu çerçevede Diyarbakır’daki  Devlet yetkilileri, bazı siyasi parti yetkilileri ve en sonunda 21/08/2014 tarihinde Lice ilçesinde bazı karayollarının belirli noktalarında protesto ve yol kapatma etkinliği yapan göstericilerle görüşmeler yapılmıştır. Sivil toplum örgütleri olarak bazı insanlarımızın yaşamını yitirmesi ve bazılarının yaralanması ile sonuçlanan olaylardan duyduğumuz üzüntü ile olayların Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl yollarla çözümüne zarar verebileceğini dile getirmiş ve özellikle protesto ve yol kapatma etkinliği yapan göstericilerden bu tür eylemlerin sürece ve topluma yarar sağlamadığı nedeniyle son verilmesi istenmiştir” denildi.

Yol kapatma eylemine son verildi

Açıklamada devamla şunlar kaydedildi:“Lice’deki görüşmelerimizden hemen sonra, Diyarbakır – Bingöl ve Lice – Kulp Karayolunda yaşanan protesto etkinliğinin sona erdiğini memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu nedenle başta Lice’deki karayollarında yol kapatma eylemlerine son veren protestocu grup olmak üzere sorunun çözümüne katkı sunan ilgili tüm kişi ve kurumlara teşekkür etmek isteriz” ifadeleri yer aldı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.