STK'lardan 15 Temmuz açıklaması

STK'lardan 15 Temmuz açıklaması
Diyarbakır'da, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak darbelere karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Dİyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yapılan ilk açıklamaya, Birliğe bağlı 42 ayrı Oda'nın temsilcileri katıldı. Etkinlikte konuşan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliğini ve milletin özgür iradesi ile seçilen Cumhuriyet Hükümeti ve Demokratik rejimi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devleti işgal girişimini, 15 Temmuz'un yıldönümünde yeniden en kuvvetli bir biçimde bir defa daha kınadıklarını söyledi. Nereden ve kimden gelirse gelsin darbelere karşı dimdik ayakta olacaklarını açıklayan Başkan Ebedinoğlu, “Hiçbir zaman Cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz; ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Milletimizin asil iradesine dayanan demokrasimizi sahiplenme, yaşatma ve geliştirme noktasında; esnaf ve sanatlarımız; her zaman olduğu gibi tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile devletimizin, milletimizin ve meşru Cumhuriyet hükümetimizin yanında yer alacaktır. 15 Temmuz 2016'da yüce milletimize ve devletimize acımasızca saldıran kirli ve sapık eller kırılmış ve tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığımız ülke olarak gösterilmiştir" dedi.

Öte yandan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde TÜRK-İŞ, TİSK, TESK, TZOB, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SEN'in oluşturduğu Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi  tarafından, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin 80 ilinde olduğu gibi Diyarnbakır'da da ortak açıklama metni okundu. "Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye" sloganı ile düzenlenen etkinlikte açıklama metnini Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil yaptı. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamlandığını ve şimdi yeni bir atılım sürecininin başlaması gerektiğini belirten Başkan Yeşil sözlerini şöyle sürdürdü.

"Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıldönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü, bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçıterör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı.Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışında hiçbir gücün yönetemeyeceğini söyleyen Borsa Başkanı Yeşil, "Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Allah'a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız" diye konuştu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.