Su faturaları çıldırdı, vatandaş küplere bindi

Su faturaları çıldırdı, vatandaş küplere bindi
Diyarbakır’da bu ay gelen su faturalarındaki fahiş rakamlar, son zamanlarda arka arkaya gelen zamlarla şok geçiren vatandaşlara yeni bir şok etkisi yarattı.

DİSKİ’nin, yapılan gereksiz ve israfa yönelik harcamaları faturalara yansıttığı iddiaları ayyuka çıktı.

Fahiş Rakamlar Çileden Çıkardı

Diyarbakır’da halkın ortak şikayeti olan ve vatandaşları mağdur eden elektrik faturalarına akıllara ziyan su faturaları da eklendi. Son zamanlarda hemen her ürüne yapılan zamlarla şok üstüne şok geçiren vatandaşlar için bir büyük sürpriz de DİSKİ’den geldi. Boş olan hanelere bile 30 ile 50 TL arasında değişen rakamlarda fatura gelmesi dikkat çekerken, elektrik faturalarının üzerine çıkan su faturaları iki-üç kişinin yaşadığı hanelerde 200 TL’yi buldu. İlk kez bu kadar fahiş rakamlardan oluşan faturalarla karşılaşan Diyarbakırlılar büyük şok yaşadı.

İsrafın bedeli vatandaşlara mı?

Peki su faturaları neden bu kadar yüksek geldi?. Konuyla ilgili DİSKİ’den resmi bir açıklama yok ama ortada can sıkan iddialar var. DİSKİ’nin, yapılan gereksiz ve israfa yönelik harcamaları faturalara yansıttığı iddiaları ayyuka çıktı.

Elektrik ve su faturalarının bu kadar fazla olmasının zaten kötü olan ekonomik durumlarını da daha kötüleştirdiğine dikkat çeken vatandaşlar,”Zor şartlarda geçimini sağlayan insanlara yazık günahtır” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Dilek Akin/özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum