‘Su temizse bu görüntüler ne?’

‘Su temizse bu görüntüler ne?’
“Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde milyonlarca para harcanarak yapılan içme suyu şebekesinden su yerine çamur akıyor” haberimiz üzerine açıklama yapan DİSKİ kendini savundu.

 

DİSKİ’nin açıklamasında içme suyu ve kanalizasyon şebekesi çalışmalarının henüz tamamlanmadığı dile getirildi. Açıklamada, çeşmelerden çamur aktığına dair görüntülere rağmen böyle bir olayın olmadığını iddia edilmesi ise şaşkınlık yarattı.

DİSKİ Kendini Savundu

Kulp’ta çeşmelerden su yerine çamur aktığına dair yaptığımız haber üzerine DİSKİ’den açıklama geldi. DİSKİ’nin açıklamasında içme suyu ve kanalizasyon şebekesi çalışmalarının henüz tamamlanmadığı dile getirildi. Açıklamada, çeşmelerden çamur aktığına dair görüntülere rağmen böyle bir olayın olmadığını iddia edilmesi ise şaşkınlık yarattı.

Açıklamada, DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İlbank müşterek yatırımı olarak Kulp İlçe Merkezi kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yapımına 16 Kasım 2017  tarihinde yer teslimi yapılmış olup çalışmaların sadece kanalizasyon şebekesine kısmına başlanılmış ve Turgut Özal Mahallesinde devam edildiği hatırlatılarak  içme suyu şebekesi ve arıtma tesisi yapımının tamamlanmadığı ifade edildi.

‘Depoda Kontroller Yapılıyor’

Açıklamada,”Sadece kanalizasyon şebeke çalışmalarına başlanılmıştır. İçme suyu şebekesi yapım çalışmalarına henüz başlanılmamıştır. İçme suyu arıtma tesisi ve atık su arıtma tesisi çalışmalarına başlanılmamıştır. Proje hazırlanılmak üzere arsa temini safhasındadır. Kulp ilçemizin içme suyu merkeze kuşbakışı 20 km mesafede bulunan su kaynağından temin edilerek 1500 tonluk depoda gerekli kontroller yapılarak şebekeye verilmektedir” denildi.

Açıklamada, vatandaşlardan suyun bulanıklığı konusunda şikayet gelmediği de ifade edilirken, görüntülere rağmen suyun temiz olduğuna vurgu yapılması da manidar bulundu.

‘Su Temiz ‘ İddiasına Devam

Açıklamada,”Son aylarda 185 nolu hattımıza, Kulp İlçesinde bulunan 2 şubemize veya merkeze su bulanıklığı konusunda şikayet bildirilmemiştir. Ancak; gerek içme suyu şebekesinin önceki yıllarda kısımlar halinde farklı malzemelerle yapılmış olması gerekse şebekenin ekonomik ömrünün tamamlamış olması nedenleriyle, kanalizasyon şebekesi yapım çalışmalarında oluşan veya farklı arızaların onarımı esnasında şebekede noktasal olarak anlık bulanıklık olma ihtimaline karşı da gerekli önlemler alınmış ve kurumumuza bununla ilgilide herhangi bir şikayet ulaşmamıştır. Ayrıca şebekede belirli noktalarda günlük bakiye klor ölçümleri yapılmakta ve düzenli olarak belirli periyotlarda su numuneleri alınarak Diski Merkezde akredite laboratuarında takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

(Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.