Sudan: Pazar yerine hava saldırısında 40 kişi öldü

Sudan: Pazar yerine hava saldırısında 40 kişi öldü
Sudan'ın başkenti Hartum'un güneyinde bulunan el-Birka semtindeki bir pazar yerine 10 Eylül 2023 Pazar günü hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı.

TİGRİS HABER - Sudan'ın başkenti Hartum'un güneyinde bulunan el-Birka semtindeki Quoro pazar yerine 10 Eylül 2023 Pazar günü hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı.

Saldırı, Sudan'daki iç savaşın en şiddetli olaylarından biri oldu. İç savaş, 15 Nisan 2023'te askeri darbenin ardından başladı. Darbe, Sudan'ın demokratikleşme sürecini geriye götürdü ve ülkedeki siyasi istikrarsızlığı daha da artırdı.

Saldırı, Sudanlı muhalif gruplar tarafından şiddetle kınandı. Muhalifler, saldırının sivilleri hedef alan bir katliam olduğunu ve askeri hükümetin sivil nüfusa yönelik zulmünün bir parçası olduğunu söyledi.

Sudan ordusu, saldırıyı henüz açıklamadı. Ancak, yerel direniş komiteleri, saldırının askeri hükümet tarafından düzenlendiğini iddia ediyor.

Saldırı, Sudan'daki iç savaşın daha da şiddetlenmesine yol açabilir. BM, Sudan'daki tüm tarafları şiddetten vazgeçmeye ve barışçıl bir çözüm bulmaya çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.