‘Şükürsüzlük İnsanlığı Felakete Sürüklüyor’

‘Şükürsüzlük İnsanlığı Felakete Sürüklüyor’
Diyarbakır’daki camilerde bu hafta ele alınan Cuma hutbelerinin konusu şükür oldu.

 

                                                                                  

Okunan hutbelerde, aşırı hırs ve şükürsüzlüğün insanlığı uçuruma sürükleme noktasına getirdiği vurgulandı, bu olayın özellikle İslam dünyasında ciddi sorun haline geldiğine dikkat çekildi.

Yaşanan Kaosun Nedeni Şükürsüzlük

Şükür .. İnsanoğlunun yaratıcısının verdiği nimetlere karşı vefasını eda etmesi. Şükürsüzlük..İnsanoğlunun yaratılış gayesinin aksine bir davranış sergileyerek Allah’ın verdiği nimetlere karşı nankörlük yapması. Bu iki konu arasındaki ince çizgi bu hafta Diyarbakır’daki camilerde verilen Cuma hutbelerinde ele alındı, insanoğlunun şükürden uzaklaşarak dünya malı hırsına kapılmasının tüm insanlığı felakete sürükleyerek bugünkü savaşların, ölümlerin, huzursuzluk ve kaosun nedeni haline geldiği vurgulandı.

 

 

‘İslam Alemi İmtihandan Geçiyor’

Daha çok kazanma hırsının insanları, diğer insanların temel hak ve hürriyetlerine saygı göstermekten alıkoyarak daha fazla kul hakkını gasp etmeye ve günaha sürüklediğine dikkat çekilen hutbelerde Kur’anı Kerim’den ilgili ayetler ve konuya ilişkin peygamber hadislerinden örnekler verildi.

Hutbelerde, şükürsüzlüğün en fazla yaşanan toplumların başında İslam dünyasının geldiği de vurgulanarak Allah’ın kendi emir ve yasaklarından uzaklaşan,şükürsüz hale gelen Müslümanları çeşitli vesilelerle imtihandan geçirdiği dile getirildi. Başta insanlık alemi olmak üzere tüm İslam aleminin bir an önce özü olan nimete şükür etme noktasına dönmesi gerektiği ifade edildi.

Saffet AZBAY   /Özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.