Süper Lig ondan sorulur

Süper Lig ondan sorulur
Diyarbakırlı hakem Nihat Mızrak, 13 yıldır Süper Lig'de görev yaparak bir rekora doğru koşuyor. Mızrak'ın kariyerinde 250 Süper Lig müsabakası var.

Saffet AZBAY

SÜPER LİG'DEN HİÇ DÜŞMEDİ

Diyarbakır'ın futbolda Süper Lig ve PTT 1.Lig'de mücadele eden takımı yok ama 13 yıldır Süper Lig'den düşmeyen bir hakemi var. Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekolu'nda öğretim görevlisi olan Mızrak, 2001 yılında ilk adımı attığı Süper Lig klasmanından hiç düşmedi.

Silvanlı olan Mızrak'ın hakemlik mesleğindeki macerası 1995 yılında başladı.6 yıl boyunca amatör ligler ve alt profesyonel liglerde görev yapan Mızrak, 2001 yılında başladığı Süper Lig kariyerinde aralıksız olarak 13 yıl boyunca 250 maça çıktı.

SÜPER LİG'DE YARDIMCI,AMATÖRDE ORTA !

Mızrak,aynı zamanda iki yönlü bir hakem. Süper Lig'de yardımcı hakemlik yapan Mızrak,alt liglerde ise zaman zaman orta hakem olarak dikkat çekiyor. Alt liglerde 50'den fazla olmak üzere kariyerine 300'ün üzerinde resmi maç sığdıran Mızrak,tarihe geçen bir çok derbi maçta da görev yaptı. Hakemlikte zirveye çıkan Mızrak'ın tek uhdesi ise yabancı dil ve yaş engelinden dolayı FİFA kokartı takmaması ve uluslararası arenada görev yapmaması oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.