Sur ilçesinde bir kamyon yardım malzemesi dağıtıldı

Sur ilçesinde bir kamyon yardım malzemesi dağıtıldı
Diyarbakır’daki sıcak gelişmelerden etkilenip Sur ilçesindeki evlerini terk eden ailelere İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği tarafından bir kamyon yardım malzemesi gönderildi.

ŞANLIURFA  -  İHH Şanlıurfa Temsilciliği mağdur ailelere dağıtılmak üzere Diyarbakır’a bir kamyon insani yardım malzemesi gönderdi.  Gönderilen yardımlar Diyarbakır’da halka dağıtılmaya başlandı.

  Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, "Son zamanlarda Diyarbakır merkez ilçelerde ve çevre ilçelerdeki sıcak gelişmelerden etkilenip evlerini terk eden ailelere insani yardım gönderiyoruz.  Dün Şanlıurfa’dan  bir kamyon insani yardım malzemesini Diyarbakır’a gönderdik. Bu kamyonumuzda gıda kolileri, bebek bisküvisi, su, bebek mamaları, çocuk bezi, hijyen paketleri, elektrikli soba gibi insani yardım malzemeleri mevcut. Bugün biz de Diyarbakır’a geldik. Bölge sorumlumuz  ve Diyarbakır il temsilcimizle Sur’da incelemelerde bulunduk, aileleri ziyaret ettik.  Sur  ilçesi 15 mahalleden oluşuyor. 6 mahallede sokağa çıkma yasağı sürmekte. Ailelerin durumunun kötü olduğunu gördük. Yardımları dağıtmaya başladık. İHH olarak halka yönelik insani yardımlarımız suratlı bir şekilde devam edecek inşallah. Temennimiz o ki bu çatışmaların bir an önce son bulması, halkın evlerine dönmesi ve bu tür yardımlara hiç gerek kalmamasıdır” şeklinde konuştu.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.