Sur İlçesi’nde zorunlu su kesintisi uygulanacak

Sur İlçesi’nde zorunlu su kesintisi uygulanacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinin Turistik, İnönü ve Melikahmet Caddelerinin kesiştiği noktada yer alan çelik boru hattının değiştirilmesi ve vana montaj çalışması nedeniyle zorunlu su kesintisi uygulayacak.

 

 Kesinti 28 Ekim 2017 cumartesi sabahı 08.00 başlayacak ve 24 saat sürecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün tarihi Sur İlçesi Melikahmet Caddesi’ndeki içme suyu şebekesi döşeme çalışmaları tamamlanmak üzere. DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası’nın ortak projesi olan Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi kapsamındaki çalışmayla tarihi ilçenin tüm altyapısı yenileniyor.

600 mm çaplı çelik boru hattı değiştiriliyor

Çalışmanın son aşamasında Sur ilçesinin ana şebeke borusu olan 600 mm çapındaki çelik boru hattı değiştirilecek. Söz konusu ana hat 15 metre uzunluğunda ve tarihi Turistik, İnönü ve Melikahmet caddelerinin kesiştiği noktada yer alıyor. Aynı bölgede 500 mm ve 400 mm çaplarındaki iki adet vananın montaj çalışması da yapılacak.

Su kesintisi ilçenin tamamında uygulanacak

DİSKİ Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak çalışma nedeniyle tarihi ilçede zorunlu su kesintisi uygulayacağını duyurdu. Açıklamada zorunlu su kesintisinin 28 Ekim Cumartesi sabahı 08.00’da başlayıp, 29 Ekim Pazar sabahı saat 08.00’da sona ereceği bildirildi.

Açıklamada, zorunlu su kesintisinden Sur ilçesinin tümü, Alipaşa mahallesine bağlı Şemsiler Küme Evleri, Şehitlik Mahallesi’nin 231. ve 288. sokakları arasındaki tüm sokakların etkileneceği belirtildi.

‘Tarihi bölgede tarihi bir altyapı çalışması yapıyoruz’

DİSKİ Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi bir altyapı sürecinden geçtiğini belirterek, “Tarihi bölgede tarihi bir altyapı çalışması yapıyoruz” dedi. Sur ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarla paralel bir şekilde altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Vatandaşlarımızın gelecek yıllarda içme suyu ile ilgili herhangi bir sorun yaşamaması için bugünden büyük bir çalışma yürütüyoruz. O nedenle ilçe sakinlerinin kentin geleceği için sabır göstermesini istiyoruz. Çalışmamız şimdiden kentimize ve kentimizin geleceğine hayırlı olsun” denildi. Açıklamada Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlardan, su kesintisinden etkilenmemeleri için önlem almaları istendi.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.