Sur mağdurlarına büyük ayıp

Sur mağdurlarına büyük ayıp
Diyarbakır’da Ramazan yardımı için AK Parti İlçe binasına giden iki Sur mağduru parti binasından kovulduklarını iddia etti.

Olaya büyük tepki gösteren Sur mağdurlarından Ayhan Ulaş, “Bir koli yardım için dünyanın hakaretini ettiler” dedi.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde yaşanan olaylar nedeniyle evleri yıkılan ve farklı yerlerde yaşam mücadelesi veren Sur mağdurlarına büyük bir ayıp yapıldı. Ramazan nedeniyle önceki gün Sur İlçe binasına giden Mehmet Doğan ve Ayhan Ulaş adlı kişiler yardım talebinde bulundu. Yardım için geçtiğimiz aylarda isimlerini yazdıran Sur mağdurları yardım gelmeyince AK Parti Sur İlçe binasına gitti. Sur İlçe binasında ikinci kez kayıt yaptırdı. Buradaki görevli yaşanan tartışmalar nedeniyle Parti binasındaki görevli “Sur içinde 110 bin mağdur var, herkese sırayla gönderiyoruz. Bu bir istisnadır, biz ismini yazdırdığımız herkese yardım gönderiyoruz. Kaydınızı yapalım yardımlarınız gelince bilgi vereceğiz” dediler.

Sur mağdurları Doğan ve Ulaş ise, “Siz Sur mağdurlarına değil, mağdur olmayanlara veriyorsunuz” dedik. Tartışma üzerine Sur İlçe yöneticisi, Sur mağdurları ile görüştü. AK Partili yönetici, Sur mağdurlarından Ulaş’a, “Git ismini yazdır” dedi, Ulaş ise, “Ben ismimi yazdırdım bana eşya gelmedi. Bu seferde kaydımı yaparsam ve gıda yardımı gelmezse sizi BİMER’e şikayet ederim” dedim. Bu söz üzerine AK Partili yönetici, “Çık dışarı terbiyesiz, S. Ol git. gelirsem döverim seni” şeklinde hakaretlerde bulundu. Araya Mehmet Doğan, “Ayıptır senin kızın yaşındadır, 100 TL’lik koli için değer mi kıza hakaret ediyorsun” dedi.

Yaşanan tartışmaların ardından İlçe binasından çıkan Sur mağdurları, Kaymakamlık binasına giderek olayı yetkililere anlattı.

Bir koli için onlarca hakaret

Duruma tepki gösteren Ulaş, “İhtiyacım olmazsa ben zaten oraya gitmem. Bugüne kadar hiçbir siyasi partiye gitmiş değilim. Bu yaşıma gelmişim sosyal yardımlaşmadan bile yardım almadım. Bir koli yardım için dünyanın hakaretini yedim. Bu saatten sonra verseler almam. Gururumu bir koliye satmam. Bu feryadımı Vali Hüseyin Aksoy ile AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar duysun. Keşke evimiz yıkılmasaydı da onlara kolileri ben gönderirdim.  Mağdur olduk, dilenci gibi geziyoruz. Eskiden biz Suriyelilere acıyorduk, şimdi onlar bize acıyor. Hangi kapıya gidiyorsak hakaret ediyorlar” dedi.

Yetkililer harekete geçsin

Mehmet Doğan ise, “Mağdur biri olarak hiçbir yardım kuruluşunda Kayapınar Belediyesi hariç hiçbirinden yardım alamadım. Sur içini düzenli olarak yardımlar yapılıyor. Bizzat şahsım olarak AK Parti Sur İlçe başkanlığına gittim. 116 bin kişiye yardım ettiklerini söylüyorlar, ama bu gerçek değil. Gerçek mağdur benim bana bugüne kadar yardım gelmedi. Adres olarak kaymakamlığı gösteriyorlar. Bir koli yardım için bize bir sürü hakaret edildi. Biz bunları hak edecek bir şey yapmadık. Bizim evimiz barkımız yıkıldı, üstelik bu çirkin lafları işitiyoruz. Umarım yetkililer bu haksızlıkla ilgili harekete geçer ve asıl mağdurlar yardımlar alır” diye konuştu.

 

Ali ABBAS YILMAZ/ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.