Sur, önyargıları yıkıyor

Sur, önyargıları yıkıyor
Diyarbakır’ın Sur ilçesi, yerli turistlerin önyargılarını yıkıyor. Rekreasyon çalışmaları tamamlanan bölgeleri gezen yerli turistler, kente hayran kalıyor.

 

  Adını, Diyarbakır’ın etrafını çevreleyen binlerce yıllık surlarından alan ve içerisinde de yüzlerce tarihi eseri barındıran Sur ilçesi, küllerinden doğuyor. 2015 ve 2016 yıllarında çatışmalarla gündemden düşmeyen ilçede yapılan çalışmalar, görenleri hayran bırakıyor. İlçe, yerli turistlerin kente gelmesi konusundaki önyargılarını da yerle bir ediyor. Rekreasyon çalışmaları tamamlanan bölgeleri gezen yerli turistler, kentten ayrılmak istemiyor.

 

 

"Burayı görünce çok gururlandım”"

  Kuşadası’ndan gelen Nezahat Kıran, Sur’u gezdiğini ve çok gururlandığını belirterek, "Güzellik varken neden kötülük olsun. Değerini bilelim. Buradaki çimin, ekilmiş ağaçların değerini bilelim. Duyarlı olalım. Hayat güzelken neden bozalım. Biraz duyarlı olsak her şey çok güzel olur. El birliğiyle daha güzel ortamlarda yaşayalım. Çocuklarımızı güzel yetiştirelim, duyarlı yetiştirelim. Çocukların eline taş vermektense güzel listeler verelim" dedi.

    "Biraz daha iyileştirilmesi gerekiyor"

  Şırnak’tan gelen Ferhat Alkış, yapılan çalışmaların sonucunu merak edip geldiğini belirterek, "Çok güzel olmuş, inanılmaz. Bir kere daha gelmiştim. Biraz daha iyileştirilmesi gerekiyor. Trafik çok yoğun. Diyarbakır’a çok güzel şeyler yakışıyor. Yeşil alanların çoğaltılması gerekiyor" diye konuştu.

  

"Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması güzel"

  Aydın’dan gezmek için geldiğini anlatan Ferit Kıran, "Eskisinden daha temiz, daha güzel. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması güzel bir şey. Umarım Diyarbakır hep böyle güzel şeylere layık olur" ifadelerini kaydetti.

  "Geçen seneye göre satışlar daha iyi"

  Sivas’tan boncuk satmak için geldiğini dile getiren Caner Oktaş ise, "Geçen sene de geldik. O zaman yoğunluk fazla yoktu ama geçen seneye nazaran bu sene daha iyi" dedi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.