Sur’a destek kampanyamız büyüyor

Sur’a destek kampanyamız büyüyor
Gazetemiz tarafından başlatılan ‘Haydi Surla dayanışma’ kampanyası büyüyerek devam ediyor.

 

Dilek SEZER/ÖZEL

 Sur esnafı başlattığımız kampanyaya destek verirken, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, Sur İlçesinde yaşayan halkın ve esnafa destek için başlatılan kampanyanın büyütülmesi gerektiğini belirterek, “Diyarbakır halkına büyük görev düşüyor. Sur ve Silvan’da yaşayan halk ve esnafımızla ilgili bir duyarlılık göstermesi gerekir. Destek ve duyarlılıklarını geliştirsinler” dedi.

DESTEK VE DUYARLILIK GELİŞTİRİLSİN

Sur İlçesi’nde yaşanan olaylar nedeniyle mağdur edilen halk ve esnafın toparlanması için çalışmalar başlatıldığını belirten Baluken, “Orada yaşayan halkımız ve esnafımız 1.2 aylık sürece büyük mağduriyet yaşadı. Hukuksuz sokağa çıkma yasakları ve sivil katliam girişimleri, çatışma arasında kalan sivil halkın yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Özellikle Sur ilçesinde yaşayan esnafımız bu çatışmalı ortamdan dolayı büyük mağduriyet yaşadı. Bizler belirli komisyonlar oluşturduk. Hem oradaki esnafın mağduriyetinin giderilmesi hem de orada sivil yaşamın hızla ilerlemesi noktasında komisyonlar çalışma yürütüyorlar. Çok süre içinde mağduriyetlerin giderilmesine yönelik komisyonların getireceği raporlar ile belli bir takım çalışmalar yürütülecek. Diyarbakır halkına büyük görev düşüyor. Sur ve Silvan’da yaşayan halk ve esnafımızla ilgili bir duyarlılık göstermesi gerekir. Destek ve duyarlılıklarını geliştirsinler. Bizimde özgün bir çalışmamız olacak. Hızlı bir şekilde bunları yapmaya çalışacağız” dedi.

sura-destek-(7).jpg

ESNAF UMUTLANDI

Sur İlçesinde gözlükçülük yapan Ömer Faruk Çetiner: Hayır ilk defa sizden duyuyorum. Böyle bir şeye öncü olduysanız çok mutlu oluruz. Çünkü sokağa çıkma yasağı esnafı 12 den vurmuş durumda. İşlerimizi durma noktasına getirdi. Maddi boyutunun yanında manevi olarak da ruhen stres verici. İş yerimizi buradan taşıma aşamasına getirdi bizi neredeyse.İnşallah yeniden Çözüm  süreci olur da bir daha bu çatışmalı ortam olmaz.

Seyyar satıcı Ferit Dağlıhan: Ben hem okuyup hem çalışıyorum. Böyle bir kampanyayı sosyal medyadan duydum, çok sevindim. Yasağın olduğu günler çalışamadığım için okul masraflarımı çıkartamıyordum. Ayrıca evimiz de Sur içinde olduğu içinde olduğu için zararı iki kattı. Ne su ne elektrik vardı. Her tarafta TOMA görmek küçük kardeşlerimizi ürkütüyordu. Tek temennimiz çarşımızın yine çözüm sürecinde olduğu gibi cıvıl cıvıl olmasını istiyoruz.

UMARIM KAMPANYA BÜYÜR

Zühre giyim işletmecisi Ali Kırak: Bu kampanyayı sosyal medyadan öğrenmiştim. Hatta kendim de bu kampanya haberini çevremle paylaşarak herkesin duyması için çaba sarf etmiştim. Umarım kampanyaya müşterilerimiz halkımız  destek verir de ben ve benim gibi esnaflar da kalkınır. Çünkü sokağa çıkma yasağının büyük mağdurları biz esnaflar olduk.  Siparişlerimizi durdurmak zorunda kaldık ve sezonluk ürünlerimizi de iade etmek zorunda kaldık. Siz düşünün artık bir aylık gelirimizin yüzde 25 inden olduk diyebilirim.

Tekstil işi ile uğraşan Mesut Özsucu: Kampanyadan hiç haberim yoktu.Umarım bu amaç başarılı olur. Halk yine alışveriş için burayı tercih eder. Çünkü  perişan olduk. Müşterilerimiz önce bizi arıyor açık mısınız olay var mı diye?ona göre geliyorlar. Müşteri olmayınca malda kısıtlamaya gittik. Siparişleri olduğunca kısıtladık. Örneğin 1000 tane battaniye siparişi yerine 300 tane sipariş verdik. Batı da arık bize mal satmak istemiyor. Onları da anlayabiliyoruz. Çünkü aldığımız malları satamayınca karşı  tarafa ödeme de yapamıyoruz.Tek dileğimiz eski huzurlu mutlu günlere dönmek. Bu çatışmalı ortamı yaşadıktan sonra şöyle diyoruz kendi kendimize meğer biz daha önce cenetteymişiz de haberimiz yokmuş.

Haberimiz ulusal basında

Bu arada Sur için başlattığımız kampanya bazı basın yayın organlarında da büyük ilgi gördü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.