Sur'a güvenlik noktaları ve çevre güvenlik kameraları geliyor

Sur'a güvenlik noktaları ve çevre güvenlik kameraları geliyor
Sur, 11 geçici güvenlik noktası ve 5 çevre güvenlik kamera sistemiyle korunacak

 

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede gerçekleştirilen ve 103 gün süren operasyonun ardından, güvenliğin sağlanması için kurulacak geçici güvenlik ile Çevre Güvenlik Kamera Sistemleri noktaları ve SİT alanı içinde farklı noktalarda yapılacak kazı çalışmaları için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna başvurdu. Kurul, daha önce onay verdiği 9 geçici güvenlik noktasına ek olarak 2 geçici güvenlik noktası, 5 Çevre Güvenlik Kamera Sistemi noktası ve yapılacak olan kazılara da belediyeleri temsilen 2 üyenin karşı oyuna rağmen onay verdi.

Merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık 2015'te başlayan ve 103 gün süren 6 mahalledeki terör operasyonundan sonra, ilçede yapılacak olan çalışmalar için bölgenin SİT alanı olması nedeniyle Diyarbakır Valiliği, 3 ayrı konuda bir kez daha Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvurarak izin istedi. Kurul, Valiliğin talebi üzerine aldığı kararda, merkez Sur İlçesi Kentsel SİT Alanı içerisinde çevre güvenlik kamera sistemi (ÇGKS) noktaları kurulum işlemlerinin kazı ve kurulum çalışmalarına ilişkin daha önce kurulda 20 Ekim 2014 tarihinde bir kararları olduğunu hatırlattı.

2 NOKTAYA DAHA İZİN

Merkez Sur ilçesindeki Sit alanına daha önce 9 geçici güvenlik noktası kurulmasına izin veren Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yapılan yeni talep üzerine 2 geçici güvenlik kuruluna daha izin verdi. Kurul kararında, "Ekli krokide belirtilen noktalarda 2 adet geçici güvenlik noktasının Diyarbakır Müze Müdürlüğü elemanları denetiminde ve mülkiyet konusunun dikkate alınarak yapılmasının uygun olduğuna karar verildi" dedi.

KAZILAR MÜZE DENETİMİNDE OLACAK

Diyarbakır Valiliğinin Sur ilçesi SİT alanı içerisinde kurulacak olan geçici güvenlik noktalarının su, atık su ve elektrik hatları için yapılacak olan kazı ve çalışmalar için talebine de Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu olumlu yanıt verdi. Kurul "Farklı noktalarda yapılacak olan çalışmaların kararımız eki DİSKİ ve Dicle EDAŞ'ın onayı, haritalarında belirtilen güzergah ve noktalarda Diyarbakır Müze Müdürlüğü uzmanları denetiminde yapılabileceğine karar verildi" denildi.

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun, Diyarbakır Valiliğinin talepleri ile ilgili aldığı 3 kararına da kuruldaki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur Belediyesi Temsilcileri karşı oy kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.