Sur'da 1 asker yaşamını yitirdi

Sur'da 1 asker yaşamını yitirdi
Diyarbakır Sur'da yapılan operasyon sırasında PKK üyelerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin, Asker Hastanesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle memleketine uğurlandı. Akşam saatlerinde yaşanan çatışmalarda ise 1’i ağır, 4 a

Diyarbakır Asker Hastanesinde törene Diyarbakır Vali Vekili Mehmet Demir, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı’ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin’in cenazesi defnedilmek üzere Zonguldak’a uğurlandı.

 

4 ASKER YARALANDI

Öte yandan akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 4 asker yaralandı. Yaralılar, ambulansla kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

 

Haber: Özcan YILDIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.