Sur'da binlerce aile 'acele kamulaştırma'ya karşı

Sur'da binlerce aile 'acele kamulaştırma'ya karşı
Sur'daki "acele kamulaştırma" kararına karşı oluşturulan hukuk komisyonuna yapılacak başvurular bugün akşam saatlerinde son bulacak.

 1 Nisan'dan bugüne binlerce aile evlerini vermemek için komisyona başvuruda bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "acele kamulaştırma" kararına ilişkin kurulan hukuk komisyonuna yapılan başvurular bugün akşam saatlerinde sona erecek. Ulu Camii yanında açılan büroda başvuruları kabul eden hukuk komisyonuna bugüne kadar binlerce aile başvurdu. Günlük en az ortalama 100 ailenin başvurduğu komisyona, yapılan başvurular kapsamından şu ana kadar 300 dava açıldı. Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Muzzafer Özdemir, başvurularda ailelerin evini ve doğup büyüdüğü yerleri terk etmek istemediğini söyleyerek, devlete çok tepkili olduklarını kaydetti.

'Çadır kurarız kamulaştırmaya izin vermeyiz'

Özelikle Sur'daki kiracı ailelerin hem bilgi amaçlı hem de ne yapabileceği konusunda hukuk komisyonuna başvurarak, bilgi alış verişinde bulunduğunu söyleyen Özdemir, halkın Sur'daki "kamulaştırma" kararına çok tepkili olduğunu ve durumu kabul etmediklerini belirtti. Özdemir, halkın başvurular esnasında "Gerekirse çadır kurarız ama yine de kamulaştırılmasına izin vermeyiz" şeklinde tepkilerine tanık olduklarını kaydetti.

Başvurulara ilişkin açıklama yapılacak

Başvurular kapsamından tek tek gruplar şeklinde dava açacaklarını dile getiren Özdemir, komisyon olarak Sur halkına her türlü hukuki destekte bulunacaklarını ve davaların takipçisi olacaklarını vurguladı. Özdemir, yapılan başvuru rakamına ve açılacak davalara ilişkin kamuoyuna detaylı açıklama yapacaklarını aktardı.

Hukuk komisyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesine ilişkin Bakanlar Kurulu tarafından alınan "acele kamulaştırma" kararına karşı İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır Barosu, Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Sosyal Haklar Derneği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimler Komisyonu'nun da aralarında bulunduğu kurumlar, 1 Nisan'da toplanarak, hukuk komisyonunu oluşturmuştu. (DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.