Sur'da Çember Daraldı! PKK'liler 'Fedai Eylem' Hazırlığında

Sur'da Çember Daraldı! PKK'liler 'Fedai Eylem' Hazırlığında
PKK'lilerin telsiz konuşmalarını çözen güvenlik kuvvetleri, daralan çemberden dolayı fedai eylemler denilen bombalı saldırıların artması için hazırlık yapıldığını tespit etti.

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar 82'inci gününde de devam ediyor. Operasyonların aralıksız sürdüğü ve sürekli çatışmaların yaşandığı ilçede evler harabeye dönüştü. PKK'lilerin telsiz konuşmalarını çözen güvenlik kuvvetleri, daralan çemberden dolayı fedai eylemler denilen bombalı saldırıların artması için hazırlık yapıldığını tespit etti.

OPERASYONLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde konuşlanan ve hendek kazıp, barikat kurarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan PKK'lilerin temizlenmesine yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.


ÇATIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR, GÜVENLİK GÜÇLERİ ÇEMBERİ DARALTTI

Güvenlik kuvvetlerinin dört koldan başlattığı operasyonlar, Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi arasında kalan bölgede yoğunlaştı. PKK'lilerin sığındıkları bölgeyi ablukaya alan güvenlik kuvvetleri ile PKK'liler arasında aralıksız çatışmalar sürerken, güvenlik kuvvetleri çemberi daraltarak ilerliyor.


Operasyonda ilerleyen güvenlik kuvvetleri, PKK'lilerden temizledikleri binalarda tuzak ve bombalara karşı titiz bir arama yaparak kontrollü ilerleyişini sürdürürken, ilçedeki silah sesleri şehrin birçok noktasından duyuluyor. Yükselen dumanlar da çevreden görülüyor.


Güvenlik kuvvetlerinin temizledikleri binalarda PKK'lilerin keskin nişancılar için hazırladıkları noktalar da tekek teker ele geçirildi.

HAİN TUZAKLAR BİR BİR İMHA EDİLİYOR

Binalarda çevreye hakim noktalar oluşturup keskin nişancıları konuşlandıran PKK'lilerinb kullandıkları bölgeler alınarak çemberi daraltıp ilerleyen güvenlik kuvvetleri, sokaklarda, binalarda ve bina kapılarında kurulan tuzakları da imha ediyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından kontrol altına alınan bölgelerdeki hendek ve barikatlar bölgeye götürülen iş makineleri tarafından kapatılıyor.


OPERASYONA HAVADAN HELİKOPTER GÖRÜNTÜLERİ İLE DESTEK VERİLİYOR

Karadan Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Özel Kuvvetler Birliği ve korucuların müşterek sürdürdüğü operasyonlara havadan polis helikopteri ile çekilen görüntülerle de destek sağlanıyor. 24 saat aralıksız bölgenin üzerinde uçan polis helikopteri tarafından çekilen görüntüler karadan operasyonu yürüten birliklere iletilerek, PKK'lilerin konuşlandığı yerler hakkında bilgi veriliyor.


PKK'LİLER 'FEDAİ EYLEM' HAZIRLIĞINDA

Öte yandan çember daraldıkça PKK'lilerin fedai eylemler yaparak bombalı saldırıları artıracakları da telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsiz konuşmalarını çözen güvenlik kuvvetleri, daralan çemberden dolayı fedai eylemler denilen bombalı saldırıların artması için hazırlık yapıldığını tespit etti.


2 ARALIK'TAN BU YANA 50 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 200'DEN FAZLA PKK'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Sur'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği geçen yıl 2 Aralık'tan bu yana 50'den fazla güvenlik görevlisi yaşamını yitirirken, 70'e yakın asker ve polis ise yaralandı. Genelkurmay'ın açıklamalarına göre ise 200'den fazla PKK'li etkisiz hale getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.