Sur'da Eve Roket İsabet Etti; Yaralılar Var

Sur'da Eve Roket İsabet Etti; Yaralılar Var
Çatışmaların sürdüğü Sur'da bir eve roket mermisi isabet etti. Yaralılar olduğu belirtilirken, bölgeye ambulans sevk edildi.
 
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyonlar sürerken, saat 13.00 sıralarında İskender Paşa mahallesi Büyük Postane arkasında bulunan Küçük Aktarlı sokakta bir eve roket mermisi isabet etti. Roket mermisinin patlaması sonucu yaralılar olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi.

TARİHİ CAMİ DE ZARAR GÖRDÜ

Çatışmalar esnasında tarihi Ulu Camii'nin dış cephe duvarına da çok sayıda kurşunun isabet ettiği görüldü.

Sur ilçesinde İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami, Gazi Caddesindeki yasağın kaldırılmasının ardından kapılarını ibadete açtı. Bir ay sonra camide Cuma namazı kılınmış ve namazdan çıkan cemaat tek isteklerinin caminin bir daha kapatılmaması olduğunu dile getirmişti. Çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami de kurşunlardan nasibini aldı. Çatışmalar esnasında caminin dış cephesine ve pencerelerine bir çok kurşun isabet etti. Kurşunların isabet ettiği caminin dış cephesinde ve pencerelerde hasar oluştu.

ÇATIŞMALARDA BİR GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Sur içinde bulunan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yasak devam ederken, Gazi Caddesindeki yasak 30 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 07.00 itibari ile kaldırıldı. Çatışma ve top seslerinin yankılandığı Sur ilçesinde havanın soğumasına aldırış edilmeden güvenlik görevlileri tarafından yürütülen operasyon devam ederken, bugün çıkan çatışmalarda 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı güvenlik görevlisi bölgeye sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. İlçede sokağa çıkma yasağının olduğu bölgede güvenlik kuvvetleri ile PKK^liler arasındaki çatışmaların devam ettiği ve PKK üyelerinin Hasırlı mahallesi Yıkıkkaya Sokağında kıstırıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.