Sur’da göz kamaştıran defile

Sur’da göz kamaştıran defile
Diyarbakır Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Sur ilçesinde bulunan tarihi Cemil Paşa Konağı’nda kıyafet ve saç tasarım defilesi düzenledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı defile göz kamaştırdı.

 

  Çatışmaların sona erdiği Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesi, yavaş yavaş eski günlerine dönmeye başladı. Kente gelenlerin ziyaret etmeden ayrılmadığı Sur ilçesinde bugün farklı bir etkinlik düzenlendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tarihi Cemil Paşa Konağı’nda kıyafet tasarım ve saç defilesine katılarak mini bir konser verdi.

  Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Diyarbakır Sur İlçe Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetlilerin katıldığı etkinlik, öğrencilerin kendi tasarlayıp diktikleri kıyafetleri sergilemesi ile başladı. Saç tasarım defilesinin ardından minikler folklor gösterisi sundu.

 

  Öğrencilerin verdiği mini konser ile etkinlik sonra erdi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ufuk Yakut, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün bütün öğrencilerimiz olarak katıldığımız resim ekibimiz, saç tasarım ekibimiz, defilemiz, folklor ekibimiz, bütün okuldaki öğrencilerin bir etkinlikte yer alacağı toplu bir gösteri yaptık. Her çocuğun resmi var burada, anaokulu öğrencilerinin ablaları ile birlikte yaptığı masal kıyafetleri var. Giyim bölümü öğrencilerinin kendilerine diktiği kıyafetler vardı. Kuaförlük bölümü öğrencileri kendi saçlarını yaparak bu defileye katıldılar. Her sene yoruyoruz fakat geçen sene olumsuzluklar nedeni ile etkinliğimizi yapamamıştık. Geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

  Öğrenciler de, "Bu defile için çok uğraştık. Kıyafetlerin hepsini kendimiz diktik. Her şeyi kendimiz tasarladık, çok heyecanlıydık çok güzel geçti. Herkes çeşit çeşit kostümler giydi. Çok eğlendik, emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.