Sur’da operasyon kararı çıktı

Sur’da operasyon kararı çıktı
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Başkanlığında toplanan güvenlik zirvesi, PKK’nin şehir yapılanması YDG-H’ın Sur İlçesi’nde kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon kararı aldı.

 

Saffet AZBAY-ÖZEL

 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan ve MİT, Emniyet ile Jandarma yetkililerin katıldığı güvenlik zirvesinde Sur ilçesine kapsamlı operasyon yapılması kararı çıktı. Operasyon haberi muhtarlara iletilince, binlerce vatandaş çatışma ortasında kalmamak için evini terk etti. Hendek ve barikatların olduğu mahallelerin yüzde 60’ı boşaldı.

Öte yandan Sur İlçesi’nde bulunun YDG-H üyelerinin ise hendek kazmaya devem ettiği belirtilirken, YDG-H üyelerinde dokça, bixi, uzi, roket atar gibi ağır silahlar bulunduğu kaydedildi. Helikopterin havadan görüntü almasını engellemek için ise sokaklara brandalar çekti.

Yüzü maskeli kadın ve erkek YDG-H’lılar gün içerisinde ellerinde uzun namlulu silahlarla halk içinde dolaştıkları ve zaman zaman sohbet ettikleri görüldü.

Bu arada Sur İlçesi’nde operasyon yapılacağı bilgisi üzerine bazı vatandaşların yanlarına aldıkları eşyalarla ilçeyi terk ettikleri görüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.