Sur’da “üç seçenek” anketi

Sur’da “üç seçenek” anketi
Sur’da “üç seçenek” anketi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevre ve Şehircilik İrtibat Büroları aracılığı ile Sur’lu vatandaşlara sunduğu “üç seçenek” için anket yapılıyor.

Sur’un yeniden yapılandırılması kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan “üç seçenek” anketine binlerce Sur’lu katıldı. Çevre ve Şehircilik İrtibat Bürolarında yapılan anket çalışması devam ediyor.

 

Sur yeniden yapılandırılırken vatandaşın talepleri, yapılan anket çalışması ile öğrenilmeye çalışılırken, vatandaşların evlerinin bedellerini almaktan çok evlerinin karşılığında ev taleplerinin öne çıktığı belirtildi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sur’un yeniden yapılandırılması kapsamında Diyarbakır’da açmış olduğu irtibat büroları aracılığı ile Sur’daki vatandaşların talepleriyle ilgili anket çalışması yapıyor.

Anket çalışmasına binlerce Sur’lu katıldı

Diyarbakır Valiliği Çevre ve Şehircilik İrtibat Bürosunda bir haftadır süren anket çalışmasına Sur’dan binlerce vatandaş katıldı. Sur’daki tüm vatandaşlara ulaşmayı ve vatandaşların Sur’a ilişkin taleplerini öğrenmeyi amaçlayan anket çalışması bir süre daha devam edecek.

Üç seçenekten hangisi?

Bugüne kadar binlerce vatandaşın katıldığı anket çalışmasında Sur’daki vatandaşlara üç seçenek sunuluyor. Anket çalışmasında vatandaşlara, Sur’daki evinin bedelinin ödenmesi, TOKİ konutlarında ev verilmesi ve Sur Koruma İmar Planına uygun olarak Sur’da kendi evini yapabilme seçenekleri soruluyor.

Anket sonuçları vatandaşın hangi seçeneğe ne kadar eğilim gösterdiği açığa çıkacak

Çevre ve Şehircilik İrtibat Bürosundan görevli personellerden konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede yapılan anket sonuçlarının günlük olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletildiği ve anket çalışmasının bitiminden sonra vatandaşların hangi seçenekten yana daha çok eğilim gösterdiğinin ortaya çıkacağı belirtildi. Anket sonuçları henüz sonuçlanmadan kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirten Çevre ve Şehircilik İrtibat Bürosu personelleri ancak bugüne kadar yapılan anketlerde vatandaşların evlerinin değerini talep etmekten çok evlerinin karşılığında ev talebinde bulunduklarını ifade ettiler.

Sur’da 4 bin civarı parsel var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının söz konusu anket çalışması ile Sur’daki vatandaşların hangi seçeneğe ne kadar eğilim gösterdiğinin öğrenilmesinin amaçlandığını belirten İrtibat Bürosu personelleri Sur’da 4 bin civarı parsel olduğunu ve bugüne kadar yapılan anket çalışmasına katılım da göz önüne alındığında anketin bir hafta daha sürebileceğini kaydettiler.

Vatandaşları tek tek arıyoruz

İletişim bilgileri mevcut olan vatandaşları tek tek arayarak anket çalışması hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden İrtibat Bürosu personelleri, anket çalışması hakkında duyumları olan ve ankete katılan vatandaşların da birbirlerini haberdar ettikleri söylediler.

Çevre ve Şehircilik İrtibat Bürosundan Sur’lu vatandaşlara çağrı

Anket çalışmasının sonlandırılma tarihinin önceden kesin olarak belirlenmediğinin altını çizen İrtibat Bürosu personelleri, vatandaşların ankete katılım yoğunluğunun azalması ve çalışmada belli bir doygunluğun sağlanması halinde anket çalışmasının amacına ulaşacağını vurgularken, vatandaşları ankete katılmaya ve taleplerini iletmeye çağırdı.

 

Ali Abbas YILMAZ / ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.