Sur’da yaşamını yitiren askerler memleketlerine uğurlandı

Sur’da yaşamını yitiren askerler memleketlerine uğurlandı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden 3 askerin naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene katılan yakınları gözyaşlarını tutamazken,asker 14 yaşındaki oğlu babasını asker selamı ile uğurladı.

 

  Sokağa çıkma yasağının 72’nci gününde devam ettiği Sur ilçesinde girdikleri çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitiren uzman çavuşlar Osman Öz ve Yusuf Alsancak ile uzman onbaşı Kadir Genç için cenaze töreni düzenlendi. Asker Hastanesi önünde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, operasyonda yaralanan askerler ve yakınları katıldı.

  Tören, cenazelerin alana getirilip, özgeçmişlerin okunması ile başladı. Ardından Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına konuşma yaparak, bu cinayetleri işleyenlerin ve alkış tutanların Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde mutlaka hesap vereceğini vurguladı.

  Ardından dua okundu. Bu sırada yaşamını yitiren Osman Öz’ün eşi Gülden, oğlu Fehmi (14), Ahmet (8) ve 1 yaşındaki kızı Elif Öz, şehit Yusuf Alsancak’ın annesi Gülseren, babası Ali ile Kadir Genç’in yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.   Yaşamın yitiren Fehmi Öz ‘ün oğlu , babasını asker selamı vererek, uğurladı.

  Tören, cenazelerin memleketlerine uğurlanması ile sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.