'Sur'da yaşıyorum Sur'da öleceğim'

'Sur'da yaşıyorum Sur'da öleceğim'
Diyarbakır ‘ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalara rağmen evini terk etmeyeceğini dile getiren 72 yaşındaki Hacı Abdullah Daş, "Evimi terk etmeyeceğim, 21 yıldır burada yaşıyorum ve burada öleceğim"dedi.

 

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalara rağmen  bazı vatandaşlar evini terk edip göç etmek istemiyor.

"Sokağa çıkma yasağı" ilan edilmeyen ancak İskenderpaşa Mahallesi'nde oturan Daş çifti evlerini terk etmemekte kararlı. 7 çocukları evlenince evlerinde eşiyle yalnız kaldıklarını belirten 72 yaşındaki Hacı Abdullah Daş, evlerini terk etmeyeceklerini söyledi.

'Evimizde sobamızı yakıp etrafında oturacağız'

Evlerini bırakmayacaklarını dile getiren Daş, "Ben ve eşim buradan ayrılmayacağız. Sobamızı yakıp etrafında oturmaya devam edeceğiz. 21 yıldır burada yaşıyorum ve burada öleceğim" diye konuştu.

'Evimi terk etmeyerek mücadelemi sürdürüyorum'

Sur'dan uzaklaşmayacağını yineleyen Daş, "Daha önce de çok emek ve mücadele verdim şimdi de evimi terk etmeyerek mücadelemi sürdürüyorum. Kimse kimseden korkmasın. Halkımız iyi bilmeli ki bir tek Allah canımızı alabilir. Kullardan korkmamaları gerekiyor. Allah var neden kuldan korkalım?" ifadesinde bulundu.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.