Sur’da yeni yasak

Sur’da yeni yasak
Diyarbakır Valiliği, Gazi Caddesi'nde bu sabah itibariyle yeni bir yasak kararı alındığını duyurdu

 

Açıklamada uygulanan "yasağın" halkı mağdur ettiğini "barikatları" gerekçe göstererek kabul eden Diyarbakır Valiliği, Gazi Caddesi'nde bu  sabah itibariyle yeni bir yasak kararı alındığını duyurdu.

 

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.

Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi’nde bulunan Gazi caddesinin bir bölümünde (Çiftehan Sokak girişinden başlayıp Mardinkapı çıkışına kadar olan kısmında) 09.02.2016 Salı günü sabah saat 06.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.